6 septembrie 2024
ActualitateÎn plin sezon estival, la Slănic-Moldova continuă seria ,,de foc” a manifestărilor...

În plin sezon estival, la Slănic-Moldova continuă seria ,,de foc” a manifestărilor cultural-artistice

Cu ocazia sărbătoririi Jubileului de Aur, care marchează 50 de ani de când orașul Slănic-Moldova a primit titlul de ,,stațiune turistică de interes internațional” (1974), ca și a evenimentului anual ,,Zilele orașului Slănic-Moldova 2024”, în stațiunea de la poalele Nemirei, se desfășoară, în perioada 13 – 21 iulie, ample manifestări cultural-artistice, la care participă ansambluri folclorice, interpreți de muzică ușoară și populară și trupe vocal-instrumentale, din România și Republica Moldova.

După ce programul a debutat cu Festivalul Județean de Folclor și Târgul Meșterilor Populari, ajuns la cea de-a XXXII-a ediție (13 – 14 iulie), care i-a avut ca invitați speciali pe ,,Haiducii lui 7 cai” și cântărețul Ionuț Galani, a urmat apoi, Festivalul de Muzică și Tradiții Basarabene ,,Suflet de Artist” (15 – 16 iulie), care a reunit o seamă de cântăreți de muzică populară din România și Republica Moldova, sub bagheta artistei și moderatoarei radio și TV, Maria Stoianov și a Claudiei Nestor, directorul artistic al festivalului.

În cadrul acestor sărbători, joi, 18 iulie, în Sala de Conferințe a Hotelului ,,Venus” din stațiune, va avea loc, cu începere de la ora 11.00, cea de-a doua ediție a Simpozionului ,,Pe urmele pașilor lui Ion Creangă la Slănic-Moldova”, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la prima vizită a scriitorului, în ,,Perla Moldovei”. Ne vor împărtăși cunoștințe despre activitatea marelui scriitor, critici și istorici literari, profesori, scriitori, jurnaliști și artiști plastici. Programul simpozionului va fi îmbogățit cu expoziția de grafică ,,Ion Creangă” și va fi completat cu prestațiile de excepție ale unor interpreți și alți invitați surpriză. Simpozionul este organizat de autoritățile locale, cu sprijinul Hotelului ,,Venus”. Coordonatorii evenimentului sunt scriitorul și jurnalistul Romulus-Dan Busnea (inițiatorul proiectului) și Ionica Bandrabur, poetă și artistă plastică.

Vineri 19 iulie, Nelu Vlad și Formația ,,Azur” vor rupe ,,Lanțul de iubire” și vor întoarce roata nostalgică a amintirilor, iar sâmbătă, 20 iulie, vor cânta „Din toată inima” și „Ca la 20 de ani”, cunoscuta trupă, ,,Voltaj”.

În ultima zi a manifestărilor, duminică, 21 iulie, pe cerul înstelat va răsări „Luna Albă”, impresionată de interpretarea Elenei Gheorghe, care va încânta publicul spectator și cu alte melodii din bogatul său repertoriu. Amfitrionul întâlnirii va fi actorul de film, radio și televiziune, Andrei Duban.

Tradiția concertelor de fanfară susținute de orchestrele din Republica Moldova va continua și în vara și toamna acestui an, în Foișorul de Muzică din Parcul ,,Central” al stațiunii.

Primăria Slănic-Moldova, organizatorul acestor evenimente, îi invită pe locuitori și pe vilegiaturiști să participe la aceste festivități, să se bucure de momentele artistice și să celebreze împreună aceste importante momente din istoria stațiunii.

Romulus-Dan BUSNEA



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img