28 noiembrie 2024

#împreunăputemfacemaimult

Ce a însemnat „Aducem bucurie prin culoare” – eveniment susținut de iubitorii recondiționării mobilierului din Bacău și cum a apărut ideea acțiunii?

Unul din motivele pentru care iubesc vopsirea de mobilier este faptul că unește oameni faini si creativi.



Al doilea este faptul că aduce bucurie.

Și există mulți oameni care au nevoie de bucurie.

Așa că ideea acestei actiuni a venit firesc.

Eu sunt Adriana și sunt creativa din spatele Soul Paint Atelier.

Împreună cu prietenele mele, Ioana de la Sweet Memories & Magic Brush și Adina de la Adi Redesign, toate trei iubitoare de culori și reconditionare de mobilier, am mers în perioada 27-29 aprilie la Buhusi, la  Satul Seniorilor Milly, unde am reparat și înveselit zece piese de mobilier (unele aparținând rezidentilor centrului, altele provenind din donații).

 

Prin Aducem bucurie prin culoare – eveniment susținut de iubitorii reconditionării mobilierului din Bacău ne-am dorit sa împărtășim cu comunitatea băcăuană un mod sustenabil de a trăi, prin care, cu ajutorul unor vopsele prietenoase cu mediul (acreditate Toy Safe, cu conținut minim de COV) reușim să prelungim viața unor piese de mobilier triste și ne colorăm ambientul.

Acțiunea a fost pusă la cale împreună cu Fundatia de Sprijin Comunitar, cu care colaborăm de ceva vreme pe tot felul de acțiuni creative, cu multă culoare.

Cum a decurs actiunea?

Au fost trei zile extrem de intense, cu muncă multă, cu provocări legate de lucrul afară și vremea neprielnică, dar și cu probleme tehnice puse de niște piese destul de triste. Ne-am chinuit un pic, dar important este că am finalizat niște piese superbe de mobilier, ce vor aduce culoare și veselie oamenilor de acolo.

 

Mărturisim că ne-am și distrat, pentru că recondiționarea mobilierului dă dependență, iar noi suntem deja trecute cu mult de acest prag: dacă avem culori și pensule, uităm de frig, de oboseală, de efort.

Un factor benefic a fost și faptul că avem stiluri de lucru destul de diferite (deși suntem la fel de perfecționiste), astfel încât piesele sunt foarte diverse și colorate.

A fost o bucurie să avem alături și atâția voluntari implicați (aproximativ 15 în cele trei zile), fie adulți ce au trecut pe pauză îndatoririle de zi cu zi pentru a repara, chitui, vopsi sau decora alături de noi, dar și voluntari de la F.S.C. și Activ Mozaic by FSC, elevi de liceu ce au învățat să vopsească sau ne-au ajutat cu fotografii și filmări pe tot parcursul acțiunii. Chiar și d-na Gabriela Achihai, Președinte F.S.C., a venit și și-a pus amprenta pe una din piesele recondiționate: minunații maci pe care îi pictează cu mult talent.

 

Am avut susținerea angajaților Centrului rezidențial, ce ne-au ajutat, ne-au hrănit, ne-au răsfațat, astfel încât noi am putut să ne concentrăm pe o recondiționare cât mai creativă.

Acțiunea a fost susținută cu materiale de către Annie Sloan Romania și IOD Romania (vopsele și articole de decorare pe care le puteți vedea, testa sau achiziționa din atelierul Soul Paint, str.Ioniță Sandu Sturza nr. 102 sau de pe site www.soulpaintatelier.com). E important să știm că atunci când lucrăm cu o vopsea bună, pe baza de apă, cum este vopseaua Annie Sloan, putem să ne distrăm la interior, fără riscuri pentru sănătate.

Concluzia de final?

Recondiționarea mobilierului este distractivă, ne ajută să producem mai puține deșeuri, aduce bucurie și culoare într-un interior, dar mai ales, clădește comunităti și aduce oameni faini împreună.

Pentru că, așa cum bine spun partenerii noștri de la Fundația de Sprijin Comunitar, #împreunăputemfacemaimult!

 

 

 

 

 

 



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014