În această perioadă critică, în care și Grădinița Roza Venerini Bacău și-a închis porțile pentru a limita răspândirea virusului COVID 19, dar și pentru a proteja preșcolarii, profesorii și familiile acestora, unitățile noastre, Grădinița Roza Venerini Bacău și Grădinița Roza Venerini Pildești, județ Neamț, alături de Asociația Dascăli Emeriți Bacău lansează planul de acțiune „ÎMPREUNĂ VOM ÎNVINGE!”. Acesta reprezintă și o modalitate prin intermediul căruia diferite materiale vor ajunge la preșcolarii din comunitățile/familiile dezavantajate direct sau online în cadrul blog-ului creat, unde fi postate activități-filmări susținute de cadrele didactice din unitate, cât și fișe lucru, exemple de povești, poezii, jocuri etc. ale directorului și coordonatorului unității, pe care părinții le pot descărca . Totodată vor fi abordate subiecte de interes pentru preșcolari și profesori, cu referire la perioada în care ne aflăm.
Astfel, începând cu data de 27 aprilie 2020, în urma identificării a două categorii de familii:
cele dezavantajate care nu au acces la internet prin intermediul unui telefon smart/ laptop/ calculator;
cele care au acces la internet prin intermediul unui telefon smart/ laptop/ calculator;
se va implementa planul de acțiune, structurat pe două dintre scenariile posibile ale evoluției situației privind suspendarea cursurilor și conține măsuri și instrumente concrete de lucru la distanță pentru:
A. Familii care nu au acces la tehnologie, respectiv laptop sau telefon performant cu internet
Pentru aceștia măsurile și instrumentele concrete de lucru la distanță constau în:
1. Grădinița pune la dispoziția părinților un număr de telefon pentru exprimarea nevoilor materiale (lipsa imprimantei, a materialelor didactice ajutătoare în desfășurarea activităților) pe care aceștia le au în demersul pe care îl fac, către educația la distanță.
2. Pachetul cu fișe și alte materiele vor fi ridicate de la unitatea școlară în fiecare zi de vineri pentru săptămâna următoare sau, la cerere, va fi trimis la domiciliul familiei.
B. Familii care au acces la tehnologie, respectiv laptop sau telefon performant cu internet
Măsurile și instrumente concrete de lucru la distanță:
1. Lansează blog-ul ÎMPREUNĂ VOM ÎNVINGE!, unde sunt disponibile fișe de lucru/ povești/planșe/link-uri folosite de educatoare în predarea la distanță. Acest spațiu virtual va oferi sprijin constant și pentru cadrele didactice din unitate în familiarizarea și cu alte aplicații, platforme și software-uri educaționale.
2. Organizarea de expoziții online și concursuri pe grupurile de facebook din cadrul fiecărei grupe din grădinițe. Preșcolarii vor primi diplome și medalii.
3. Menținerea legăturii permanente dintre cadrele didactice și părinții grupei pe grupurile de WatsApp existente la nivel de grupă.
4. Întâlnire pe platforma ZOOM o dată pe săptămână cu părinții de la grupă.
5. Blog-ul pune la dispoziția părinților un formular pentru exprimarea părerilor, feed-back-urilor cât privește educația la distanță.
Obiectivul final al acestui plan de acțiune este acela de a atrage și a coagula relațiile dintre părinți, preșcolari și educatoare, astfel încât să fie acoperite cât mai multe nevoi, într-un timp cât mai scurt.
Pentru preșcolarii care din diferite motive nu pot participa la aceste activități, se vor elabora planuri de recuperare la reluarea cursurilor.
„Asociația Dascăli Emeriți este o comunitate formată din cadre didactice, manageri și oameni de acțiune, unul dintre scopurile acesteia fiind de a oferi soluții eficiente și rapide de modernizare a educației.
Vom livra astfel conținut educațional interactiv pe toată această perioadă, cu învățare adaptată secolului XXI, către toți preșcolarii din Grădinițele Roza Venerini din Bacău și Pildești, judetul Neamț, care au acces la internet. Pentru copiii carenu au acces la internet, vom livra săptămânal la adresa unde locuiesc sau vor putea ridica de la sediile grădinițelor pachete cu povești, poezii și fișe de lucru.
Misiunea planului de acțiune ,,ÎMPREUNĂ VOM ÎNVINGE!” este să creeze un tip de educație care să îi ajute să tranziteze această perioadă. Dincolo de consecințele negative, crizele au și capacitatea de a crea legături strânse între noi.” – ne-au declarat prof. Istrate-Ștefănescu Adriana și prof. Nastasă Anca-Mihaela, coordonatori ai asociațiilor implicate .
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.