27 decembrie 2024

Hotelul Decebal, la finele anilor ’70

Hotelul Decebal din Bacău, la sfârșitul anilor ’70, reprezintă o imagine iconică a perioadei comuniste din România. În această fotografie, putem observa structura impunătoare a hotelului, care domină peisajul urban al acelor vremuri. Edificiul, cu arhitectura sa modernistă specifică epocii, se ridică semeț în mijlocul unei zone predominant rezidențiale, unde majoritatea caselor au cel mult un etaj.

Hotelul, situat pe strada Nicolae Bălcescu, era un simbol al dezvoltării urbane și al modernizării rapide care avea loc în acea perioadă. Este de remarcat faptul că blocurile de locuințe care acum se întind pe această stradă încă nu fuseseră construite, iar pietonalul din centrul orașului era inexistent. Aceasta conferă imaginii o valoare istorică deosebită, ilustrând transformările dramatice prin care a trecut orașul de-a lungul decadelor.



În parcarea de peste drum, se poate observa un microbuz albastru, folosit de ONT (Oficiul Național de Turism) în acea perioadă. Acest detaliu sugerează activitatea turistică intensă și rolul important pe care Hotelul Decebal îl avea ca destinație de cazare pentru turiști și vizitatori ai orașului.

În partea dreaptă a imaginii, se poate vedea o porțiune din clădirea Bibliotecii Județene, un alt punct de reper important al orașului. Prezența acesteia adaugă un element de continuitate culturală și educațională, evidențiind importanța infrastructurii publice în viața comunității băcăuane.

Hotelul Decebal nu era doar un loc de cazare, ci și un simbol al progresului și al deschiderii spre o lume modernă. Astăzi, privind această imagine din trecut, putem aprecia mai bine transformările prin care a trecut orașul Bacău și evoluția sa de-a lungul timpului. Fotografia captează o perioadă de schimbare și dezvoltare, rămânând un martor tăcut al istoriei locale.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img