Într-o epocă în care sportul este din ce în ce mai necesar, Școala Gimnazială „Dr. Alexandru Șafran“ Bacău a fost gazda primei ediții a Concursului județean de dans „Happy to dance“, desfășurată în cadrul proiectului județean cu aceeași denumire, coordonat de către școala amintită.
Acesta își propune dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a copiilor, stimularea şcolarilor pentru a desfăşura activităţi de mişcare şi practicarea unei activităţi conform particularităţilor de creştere şi dezvoltare, însuşirea unor norme de comportament care încurajează o atitudine socială pozitivă, care promovează strategii pozitive de depăşire a conflictelor şi care dezvoltă respectul de sine.
Marți, 17.04.2018, în cadrul Săptămânii „Școala altfel“, echipele școlilor partenere s-au întrunit pentru a se bucura de dans și pentru a pune în valoare munca din timpul acestui an școlar. Grupul „ROSES” de Școala Gimnazială „Dr. Alexandru Șafran” Bacău (coordonator, prof. Goșman Cristina), „FOR KIDS” de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Roman, Neamț (coordonator, prof. Doltu Ana Maria), „ȘTRUMFII” de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Bacău (coordonator, prof. Ciorcilă Alina), „SUN FLOWER” de la Palatul Copiilor Bacău (coordonator, prof. Radu Petrică), Ansamblul „LILIACUL HEMEIUȘ” de la Școala Gimnazială „Grigore Tăbăcaru” Hemeiuș (coordonator, prof. Zaharia Otilia), Clubul Copiilor Săbăoani, Neamț (coordonator, prof. Zamfiroi Mihaela) au dansat în ritmuri variate, practicând stiluri de dans diferite, cum ar fi: dansul popular, dansul modern, dans de societate, încadrându-se în două categorii de vârstă specifice pentru ciclul primar și gimnazial.
Juriul, alcătuit din: dir. prof. Vrînceanu Irina, dir. adj. prof. Bulgaru Luminița, Ionela Tătaru și Ancuța Tăbăcaru a urmărit îndeaproape desfășurarea probelor, iar răsplata a fost pe măsura așteptărilor, fiecare echipă obținând premiul întâi la categoria și stilul de dans reprezentate.
Elevii școlii gazdă i-au încântat pe musafirii din celelalte localități cu dans, muzică franceză, cântece tradiționale, fiind pregătiți de prof. Ioan Isarii, prof. Dana Tiliță, prof. Laura Gavriliță, prof. Elena Abageru și prof. Vasile Biciușcă.
Direcția Județeană de Tineret și Sport a fost aproape organizatorilor, fiind parteneră în proiectul ce se desfășoară pe tot parcursul acestui an școlar.
Concursul s-a încheiat cu aplauze și bucurie, manifestări ale implicării și dăruirii pentru sănătate și frumos.