20 septembrie 2024
SportHandbal masculin/ Liga Zimbrilor: Ionuț Rotaru: „Suntem o echipă cu inimă mare și...

Handbal masculin/ Liga Zimbrilor: Ionuț Rotaru: „Suntem o echipă cu inimă mare și vom continua să demonstrăm asta”

CSM Bacău își reia pregătirile astăzi, iar căpitanul „CSMeilor” sună adunarea, vorbind despre cum poți avea un parcurs onorabil chiar și în condițiile unui efectiv redus

După o lună de vacanță, prim divizionara de handbal masculin CSM Bacău își reîncepe antrenamentele. O face de pe locul 9, „unul decent în condițiile date”, așa cum îl caracterizează liderul echipei, Ionuț Rotaru, dar unul care, pentru a-l cita tot pe căpitanul „CSMeilor”,  „nu ne poate mulțumi pe noi, cei care ne-am dorit întotdeauna mai mult”. În interviul care prefațează reluarea pregătirilor de către echipa băcăuană, „John” Rotaru vorbește despre avantajele și, mai ales, dezavantajele unui lot restrâns, despre șansele referitoare la îndeplinirea obiectivului, despre public și despre COVID-19. Și nu numai.



-John, la mulți ani! Cum ai petrecut de Sărbători?

-Crăciunul și Revelionul le-am petrecut într-un cerc restrâns, acasă, cu familia. A fost frumos, odihnă, voie-bună, așa cum este plăcut de Sărbători. Totul a fost sub control.

-Moș Crăciun a venit?

-A venit, în special pentru cei mici, dar nu pot da foarte multe detalii.

-Măcar ne poți spune ce i-ai scris tu Moșului ce să-ți aducă?

-Sănătate. Știm cu toții că, mai ales în astfel de vremuri, este foarte importantă.

-Ziua onomastică nu te-a găsit însă acasă.

-Așa e, m-a găsit în Italia, la Roma, sau mai bine spus, în apropierea Romei, la cumnata mea. Am decis să fie un Sfântul Ion ceva mai special.

-Un San Giovanni…

-Exact, un fel de San Giovanni. A fost așa, ca un remembe. Am revenit la Roma după zece ani și am făcut-o cu plăcere, cu atât mai mult cu cât doream ca și copiii mei să vadă câte ceva din frumusețile capitalei Italiei. Chiar dacă este vorba de numai câteva zile, vorbim despre o excursie plăcută. O excursie care nu ar fi fost posibilă dacă – și asta apropo de Moș- Primăria nu ar fi aprobat achitarea restanțelor financiare pe 2021. A fost exact așa cum ne-a dat asigurări și conducerea clubului, încheiind anul cu drepturile la zi. Un semnal bun pentru 2022, pe care-l dorim mai bun din toate punctele de vedere, începând, evident, cu latura sportivă.

-Până la 2022, hai să ne întoarcem puțin privirea spre 2021. Cum l-ai caracteriza?

-Făcând referire la sezonul 2020-2021, am convingerea că dacă nu ar fi fost acele meciuri pierdute la masa verde pe motiv de COVID-19, am fi terminat mult mai sus în clasament și, implicit, n-ar mai fi fost nevoie de prezența noastră la baraj. Este suficient, în acest sens, să luăm drept reper, meciurile jucate efectiv pe teren și care, nu de puține ori, ne-au adus satisfacții.

-Cu ce gânduri reluați pregătirile?

-Cu dorința de a depăși bariera locului 9. În condițiile date- și aici mă refer la lotul restrâns- e un loc decent. Nu este îmbucurător, dar nici trist. Clar că noi ne dorim mai mult: întotdeauna ne-am dorit. Și vom lupta până la capăt pentru a ridica ștacheta, antrenorul nostru, Sandu Iacob implementându-ne mereu această dorință de auto-depășire. Un alt gând cu care începem pregătirile este de a forma, și pe viitor, același grup unit.

-Îmi aduc aminte că, după victoria din noiembrie, de la Buzău…-

-O victorie mare, aproape miraculoasă, contra unui adversar care nu prea pierde puncte acasă, se impune precizarea.

-Exact, contra unui adversar care pierde greu, foarte greu, puncte acasă, ai spus că ați câștigat pentru că sunteți o echipă cu inimă mare.

-Suntem o echipă cu inimă mare și vom continua să demonstrăm asta. La asta mă refeream când spuneam despre faptul că formăm un grup unit. Când te bazezi doar pe 7-8 jucători ai și anumite avantaje, nu doar dezavantajele inerente legate de lipsa soluțiilor, de uzură, de oboseala acumulată din cauza faptului că ești nevoit să faci ambele faze sau de erorile tehnice care apar pe fondul acestei stări de oboseală. De exemplu, îmi amintesc și acum de acea greșeală din finalul meciului cu Constanța care, în condiții normale, nu ar fi apărut și care ar fi dus, probabil, către un alt rezultat. Vorbesc despre meciul cu Constanța pentru că orgoliul meu și-a dorit enorm o victorie.

-Ei bine, putem considera acel egal drept o victorie. Dar care ar fi avantajele oferite de o bancă scurtă?

-Omogenitatea și coeziunea. De la un meci la altul se consolidează unele automatisme. Sigur, dispărând una sau chiar mai multe rotițe, mecanismul se gripează, iar lucrurile se complică. Prin urmare, e de preferat să ai mereu soluții la îndemână…

-Poate le veți avea în 2022. Poate că bugetul va permite, în sfârșit, ca la această echipă starea de normalitate să fie la ea acasă. Cu atît mai mult cu cât vorbim despre o echipă foarte iubită de public.

-Mă bucur că ați adus vorba de public. În actuala stagiune, ne-am bucurat că am putut avea, din nou, sprijinul fanilor, care a contat și contează foarte mult pentru noi. Evident, ne-am fi dorit să le oferim mai multe satisfcații, dar faptul că ei ne-au aplaudat la final chiar și după meciurile pierdute, ne-a confirmat că au înțeles că noi am dat și dăm totul.

-Emoții legate de îndeplinirea obiectivulu, evitarea ede la retrogradare?

-Nu, 99 la sută îl vom îndeplini fără probleme. Să nu se înțeleagă că vom avea o misiune ușoară! Dar având aceeași determinare și aceeași abordare, nu se poate să nu ne îndeplinim obiectivul. O spun cu toată inima.

Dan Sion

Casetă

Primul meci, cu Minaur. Sau cu Dinamo?

Campionatul Ligii Zimbrilor se va relua cu etapa a 16-a, a treia a returului, în care, pe data de 3 februariie, CSM Bacău va primi vizita Minaurului Baia Mare. Primul joc oficial al anului pentru „CSMei” ar putea fi însă restanța din etapa a 15-a, cu campioana Dinamo, programată inițial pe 12 decembrie și amânată. Băcăuanii și-ar dori să joace meciul de la București, cu Dinamo, înainte de partida cu Minaur, așteptând în acest sens undă verde din partea FRH.

 



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img