Problemele financiare fac ca viitorul Științei să fie unul incert. Au plecat Albu și Ciocian, se pregătesc Rogojinaru și Radu
Vară cu dureri de cap pentru echipa de volei feminin a Științei Bacău. Și, implicit, pentru antrenorul său, Florin Grapă. Cu un buget serios diminuat ca urmare a renunțării la finanțările nerambursabile pe Legea 350/ 2005 în domeniul sport, medaliata cu bronz la ultima ediție a Diviziei A1 este prizoniera incertitudinilor. Nu se știe când își va relua pregătirile, cu ce lot și ce fel de sezon o va aștepta în condițiile în care majoritatea rivalelor din campionat s-au întărit.
„Suntem într-o situație dificilă și nu știu cum și dacă se va rezolva ceva. Până la urmă, toate au un început și un sfârșit. Poate că se apropie și sfârșitul echipei de volei fete. Am spus-o și în alte rânduri: nu e nicio bucurie dacă mor ultimul”, este mesajul sumbru al lui Florin Grapă.
Deocamdată, singura certitudine în perspectiva sezonului care va începe pe 28 octombrie, pe teren propriu, cu un meci de campionat contra celor de la CSM Târgoviște, este plecarea a două dintre jucătoarele de bază ale Științei: libero-ul Mihaela Albu și ridicătoarea Lorena Ciocian.
„Deși este componentă a echipei naționale, Albu a decis să plece acasă, la Medgidia, în liga secundă. În ceea ce o privește pe Ciocian, de ea ar fi interesată, din câte am înțeles, CSM Târgoviște”.
Lista despărțirilor ar putea fi completată de Irina Radu, dar și de căpitanul Denisa Rogojinaru, ambele jucătoare fiind la final de contract cu Știința. „Cum să le pot ține? Ce să-i spun lui Rogojinaru, dacă nici eu nu știu cum o vom scoate la capăt?”, a declarat Florin Grapă, care a vorbit și despre situația Georgianei Faleș: „Ea și-a exprimat dorința de a rămâne la echipă, însă eu nu știu ce-i pot oferi cu exactitate. E greu.”
Greu, într-adevăr. Și oare chiar fără ieșire?
Cum arată prima etapă de campionat
28 octombrie: Știința Bacău- CSM Târgoviște, Medicina Târgu-Mureș- U NTT Data Cluj, CSU Oradea- Dinamo București, Agroland Timișoara- CSU Belor Galați, Volei Alba Blaj- CSM Lugoj, CSM București- Penicilina Iași.
Programul turului pentru băcăuance
Etapa I: Știința- CSM Târgoviște
Etapa a II-a: Penicilina Iași- Știința
Etapa a III-a: Știința- CSM Lugoj
Etapa a IV-a: Belor Galați- Știința
Etapa a V-a: Știința- Dinamo București
Etapa a VI-a: Medicina Târgu-Mureș- Știința
Etapa a VII-a: Știința- CSU Oradea
Etapa a VIII-a: Agroland Timișoara- Știința
Etapa a IX-a: Știința- Alba Blaj
Etapa a X-a: CSM București- Știința
Etapa a XI-a: Știința- U NTT Data Cluj
În Cupă, din „sferturi”
Pentru Știința, ediția 2018-2019 a Cupei României va începe din faza sferturilor de finală. În acest punct al competiției, studentele o vor întâlni pe câștigătoarea dintre Medicina Târgu-Mureș și CSM Lugoj. Și ceilalți granzi ai voleiului feminin românesc, Alba Blaj, CSM București și CSM Târgoviște vor debuta în Cupă tot în „sferturi”. Pentru CSM Târgoviște, în schimb, sorții s-au arătat destul de capricioși dâmbovițencele urmând să se confrunte cu învingătoarea dintre Dinamo și Agroland Timișoara.
Zeleznicar Lajkovac- Știința în Cupa CEV
Abonată neîntrerupt la cupele europene în ultimul sfert de veac, Știința Bacău va evolua în Cupa CEV în sezonul 2018-2019. Conform tragerii la sorți, băcăuancele vor întâlni în „șaisprezecimi” echipa din Serbia, Zeleznicar Lajkovac. Turul este programat în Serbia, în perioada 27-29 noiembrie, returul urmând să se desfășoare în Bacău, în intervalul 4-6 decembrie. Dacă va trece de Zeleznicar, formația antrenată de Florin Grapă va juca în faza următoare a Cupei CEV contra unei învinse din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Aceasta se va decide dintre Allianz MTV Stuttgart (Germania) și câștigătoarea confruntării Holding Graz (Austria)- Sliedrecht Sport (Olanda), din primul tur preliminar al Ligii Campionilor.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.