Preșcolarii de la Grădiniţa Agricola Bacău au mai adăugat încă o medalie în panoplia reuşitelor sportive şi educaţionale. Aflată la a III-a ediție, tabăra de schi „Puișorii Moțați Agricola”, care s-a desfășurat în perioada 15-21 februarie, este singurul demers de acest fel din județ și din regiune. Cei 20 de copii cu vârste cuprinse între 4-6 ani au fost găzduiți cu multă grijă și generozitate de Pensiunea Baciu Toplița, un spațiu în care micuții se simt răsfățați atât iarna, cât și vara, în tabăra de echitație.
Au fost atinse cele trei mari obiective ale taberei: • iniţierea şi perfecţionarea în tehnicile de schi, • modelarea unui comportament responsabil în grup şi individual – model de urmat pentru „fraţii noştri, puişorii cei mai mici”, așa cum îndeamnă Imnul Grădiniței, și • formarea şi consolidarea autonomiei personale.
Entuziasmul copiilor, bucuria lor spontană cucerind noi zone de confort, timpul de calitate petrecut împreună ne motivează şi aduc an de an energia necesară unui astfel de demers, deloc facil. Mulţumim monitorilor de schi Vali Cremene și Szabi Orosz pentru profesionalism şi seriozitate! (Puii abia aşteaptă să îi revadă la vară pentru activităţile montane).
Mulţumim voluntarilor pentru efortul cu care au asigurat uriaşa logistică (transportul zilnic al schiurilor pe două pârtii diferite, încălţarea / închiderea de două ori pe zi a clăparilor, servirea ceaiului pe pârtie, însoţirea puilor pe schiuri şi în afara pârtiei, după nevoi, plus supravegherea lor 24 ore zi şi noapte, dar, mai ales, pentru potrivirea mănuşilor pe 200 de degete mici de zeci de ori pe zi.
Mulţumim părinţilor că au încredere în organizatori şi că sunt la fel de curajoşi ca noi! De ce? Copiii sunt minunați şi merită orice experiență care le aduce cunoaștere!
Director Eliza Marga Lăpușneanu, organizator
Împreună putem face mai mult
Și tot copiii de la Grădinița Agricola, în parteneriat cu FSC Bacău, au desfășurat, marți, o activitate pe ateliere în care au realizat mărțișoare și felicitări pentru a marca ziua de 1 Martie, dar și pe cea de 8 Martie. Scopul acestei acțiuni este de a lucra la îmbunătățirea calității vieții, a familiilor defavorizate și a copiilor mai puțin norocoși. Banii obținuți din vânzarea mărțișoarelor au fost donați fundației. Preșcolarii, conduși de Alina Popovici, Eliza Marga Lăpușneanu, Dana Miron, Gina Manea, Laura Bot și Ana Constantin, au înțeles importanța acestei acțiuni și au dat dovadă de creativitate și solidaritate.
prof. înv. preșcolar Coca Chiriac