Lego este o companie daneză fondată în 1932 de un om pe nume Ole Kirk Christiansen. De la înființare, până la aproximativ 1949, a fost dedicată vânzării de jucării din lemn.
În 1946, Kirk a descoperit la un târg un bloc distinctiv de plastic. După ce s-a gândit mult, a decis să investească în acest tip de tehnologie. Cu toate acestea, el nu a abandonat construcția de jucării din lemn până în 1960.
Între anii 1947 și 1955, Lego a produs o serie întreagă de jucării care au fost larg acceptate pe piață. În acest moment au început să fie lansate primele blocuri de plastic care aveau particularitatea montării.
Începând cu 1955, aceste cuburi revoluționare au început să-și croiască o faimă recunoscută pe piață, până când s-au răspândit în întreaga lume prin țări precum Belgia, Franța sau Suedia.
Primele prototipuri de blocuri nu au avut prea mult succes; publicul s-a plâns că calitatea lor a lăsat mult de dorit și că nu rezistau mult. În 1958, cu fiul lui Kirk la conducerea companiei, Godtfred, blocurile au fost îmbunătățite, obținând un sprijin mai bun la bază, precum și fiind mult mai ușor de alăturat.
Originea numelui este curioasă, deoarece nu este altceva decât abrevierea dintre cuvintele leg godt (care poate fi tradusă ca ceva de genul Joacă bine).
Deci… ce este Lego?
În multe locuri vei găsi faptul că blocurile Lego sunt o jucarie doar pentru copii… dar nimic mai departe de adevăr; de fapt, mulți adulți au propria lor colecție acasă.
Putem găsi o serie întreagă de blocuri diferite, de diferite forme, dimensiuni și culori. Din ele putem construi orice ne putem imagina: unele construcții prestabilite sau avem posibilitatea de a crea propriile noastre construcții.
Motive pentru a paria pe jocurile Lego
Ore și ore de distracție
Dacă ai jucat Lego de când erai mic, atunci ești deja captivat. Cu Lego avem o posibilitate excelentă de a construi noi lumi, astfel încât posibilitățile sunt considerate nelimitate.
În plus, marca lansează noi seturi continuu, așa că vom avea întotdeauna noi propuneri.
O soluție bună pentru stimularea creativității
Mulți experți recomandă Lego copiilor. Deoarece sunt piese mai mult sau mai puțin mici, îi va ajuta să-și antreneze mâinile pentru a avea o manevrabilitate mai mare.
Jocurile Lego sunt, de asemenea, o modalitate bună de exprimare pentru copiii noștri, mai ales pentru cei care au dificultăți de vorbire.
Copiii pot face tot ce văd în mintea lor să devină realitate, astfel încât să putem vedea și noi. Vor fi capabili să facă nave spațiale, roboți gigantici, animale de fermă sau să reconstruiască scene din desenele lor preferate.
Sunt greu de rupt
Sunt oameni care spun că Lego sunt indestructibile… Bine, nu este chiar așa de rău, dar ai grijă să nu calci niciodată pe ele cu picioarele goale, pentru că te vor răni și nu puțin.
În orice caz, este adevărat că au o durată aproape permanentă; și nu numai în ceea ce privește structura lor, ci și în ceea ce privește culoarea, care nu se uzează în timp.
Ce tipuri de Lego există?
Înainte de a cumpăra jucării Lego, este important să cunoști diferitele tipuri de Lego care există, pentru că fiecare dintre ele are particularități diferite:
Seturi Lego Duplo (1-5 ani ): Dacă trebuie să cumpărăm Lego pentru copii între 1-5 ani, le vom alege pe cele din gama „Lego Duplo”. Au particularitatea de a fi piese mai mari decât în mod normal, făcând posibilă montarea lor într-un mod mult mai ușor, pe lângă prevenirea riscului de sufocare.
Lego clasic „de tip cărămidă”: Odată ce bebelușul împlinește 4 ani, el poate începe să construiască ceva mai complex. În acest caz există cutii care au piese foarte variate, cu câteva instrucțiuni ușoare, astfel încât copilul să poată îndrăzni cu ele. Sunt seturi care sunt concepute pentru a stimula creativitatea încă din cea mai fragedă copilărie.
Jocuri Lego City: Unii părinți merg direct pe gama clasică „Lego City”, deoarece tema poate fi mai distractivă. După cum sugerează și numele, se referă la teme legate de un oraș: de exemplu, putem alege seturi de pompieri și polițiști.