15 noiembrie 2024

Firme prinse cu alcool falsificat și țigări netimbrate, închise de Antifrauda Fiscală

– inspectorii autorității de control fiscal au dat amenzi de aproape 500.000 de lei – firmele au fost găsite că vindeau marfă la negru, dar și bunuri contrafăcute

În ciuda zvonurilor că va intra într-o restructurare fără precedent, Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) pare cel puțin la fel de activă ca în perioada de început a existenței sale (autoritatea de control fiscal a apărut în locul fostei Gărzi Financiare n.r.).

Astfel, numai în ultimele luni, Antifrauda Fiscală a verificat zeci de contribuabili din tot județul, rezultatele fiind semnificative. Inspectorii Direcției Regionale Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava (cu competențe la nivelul județului Bacău) au ajuns cam peste tot, în toate orașele județului – Bacău, Moinești, Onești, Slănic Moldova și Târgu Ocna -, dar și în zona rurală, respectiv Dărmănești.



Ca de obicei, verificările s-au lăsat cu sancțiuni și alte măsuri drastice. De exemplu, numai în luna octombrie, urmare a abaterilor constatate de la legislația în vigoare, inspectorii DGAF au dispus aplicarea a 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 170.750 de lei, confiscări de sume, bunuri și venituri ilicite în cuantum de 6.401 de lei.

„Totodată, s-a decis suspendarea activității în cazul a doi contribuabili, pentru nedotare cu aparat de marcat electronic fiscal și pentru deținere de produse accizabile supuse marcării fără a fi marcate (alcool falsificat și țigări netimbrate n.r.)”, ne-au transmis reprezentanții DGAF.

Bani confiscați

În plus, în urma verificărilor efectuate în luna noiembrie de către inspectorii Direcției Regionale Antifraudă Suceava la 38 de operatori economici din localitățile Bacău, Buhuși, Dărmănești, Moinești, Onești, Slănic Moldova și Târgu Ocna, s-a dispus aplicarea a 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 255.100 de lei și confiscări de sume și bunuri în cuantum de 3.989 de lei.

„În perioada menționată, transportarea, deținerea și comercializarea bunurilor fără acte justificative și încălcarea obligației de a întocmi și utiliza documente contabile pentru toate operațiunile economice efectuate reprezintă cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legale și financiar-contabile identificate de către inspectorii din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Suceava”, au completat responsabilii DGAF.

 




Descoperă mai multe la Desteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Alte titluri

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014