Aleșii județului au avut spre dezbatere, în ședința de vineri, solicitarea Clubului Sportiv „Știința” Bacău de a susține echipa de volei în acest sezon competițional. La evaluarea efectuată în baza grilei din Regulamentul privind finanțarea programelor sportive de utilitate publică, proiectul depus de „Știința” a obținut 96,4 puncte.
Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean (CJ), a făcut un remember al evoluției echipei din 1990, când a promovat în primul eșalon al voleiului românesc, până azi. Pe scurt, „Știința” a fost de cinci ori campionă națională, de 14 ori vicecampioană, de patru ori ocupanta locului III, câștigătoare a Cupei României și multiplă finalistă a Cupei.
Aceste rezultate i-au permis calificarea și participarea la competițiile europene: Cupa Campionilor, Cupa Cupelor, Supercupa Europei, Top Teams Cup, Challenge Cup, unde a ajuns și în Final Four.
Enumerarea rezultatelor echipei de volei „Știința” a fost urmată de aplauzele consilierilor județeni. Sorin Brașoveanu i-a anunțat că toți cei 37 de aleși sunt invitați sâmbătă, 15 iunie, „un meci regal”. Evenimentul se numește „Cupa Cupelor, 30 de ani de istorie” și va avea loc la Sala Sporturilor, începând de la ora 10.00.
Emoționat, prof. Florin Grapă, directorul clubului, le-a mulțumit consilierilor județeni pentru susținere.
„Eu sper ca în sezonul competițional 2019-2020 să ne comportăm la nivelul sprijinului pe care ni-l acordați dumneavostră, Consiliul Județean. Într-un clasament pe care Federația Națională îl face anual, echipa de volei, în ierarhia europeană se află pe locul 20 din 241 de cluburi care activează în Europa”, a declarat Florin Grapă.
În semn de recunoștință, Clubul „Știința” a acordat o plachetă membrilor Consiliului Județean. Programul sportiv „Sprijinirea participării echipei de volei feminin CS Știința Bacău în sezonul competițional 2019 – 2020”, dezvoltat de Florin Grapă, va fi sprijinit din bugetul județului cu 2.970.000 de lei: 1.635.300 de lei pentru anul 2019, iar 1.334.700 de lei pentru anul 2020.
Suma va acoperi cheltuielile efectuate pentru asigurarea fondului de premiere, a onorariilor, închirierea locuințelor sportive, a „alimentației la efort”, echipamentelor și materialelor sportive necesare, plata taxelor de înscriere și legitimare, a transportului, cu contractele de activitate sportivă, achiziția de bannere, sticker podea și asigurări medicale sportive.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.