15 noiembrie 2024

Final Tabăra de terapie prin artă

În perioada 30 septembrie – 5 octombrie s-a desfășurat Tabăra de terapie prin artă, facilitată de psih.dr. Alina Căprioară și coregraf Anamaria Guguian. După 7 zile de autocunoaștere și de explorare prin intermediul mișcării corporale, s-a prezentat în cadrul unei întâlniri informale rezultatul acestor procese.

Întâlnirea a avut loc duminică, ora 17.00, la Centrul de Cultură „George Apostu”, Bacău. Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului Ateliere experiențiale băcăuane, editia a II-a, finanțat de Consiliul Județean Bacău prin proiect  ROCJBC350201900115302/31.07.2019. Proiectul a oferit posibilitatea unor oameni obișnuiți să își ia emoțiile, gândurile, experiențele și să le transforme în operă de artă.



„Proiectul Ateliere experiențiale își are originea în intenția de a apropia psihologia de artă. Nu că ele nu ar fi apropiate de felul lor, dar, uneori, artiștii ne par diferiți de noi, oamenii obișnuiți, iar faptul că noi, cei obișnuiți, plângem sau ne înfuriem, nu pare deloc artistic. Din punctul meu de vedere, psihicul uman este un spectacol, și a ne raporta la noi ca la niște creatori de viață, devine sursa de artă. Arta începe atunci când realizezi că a fi om obișnuit înseamnă a fi creator. Iar opera ta este viața ta. În acest proiect, oameni obișnuiți au devenit creatori.

Sunt onorată că mi-au permis să-i însoțesc în actul lor creator. Da, arta înseamnă și efort, și repetiții, pregătire. Dar așa este și viața. Presupune să ne întoarcem în anumite puncte, să ne luăm lecțiile, să facem, poate, mișcări diferite, să scriem alt scenariu”, a declarat Alina Căprioară, Președintele Asociației Mutatis Mutandis.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014