8 septembrie 2024
EconomieFericiti si nefericiti: 200 din 1.000 / Scandalul locuintelor ANL continua

Fericiti si nefericiti: 200 din 1.000 / Scandalul locuintelor ANL continua

La sfarsitul lunii decembrie, Primaria Bacau a publicat lista cu persoanele care au primit case construite prin ANL. A fost un cadou de Mos Craciun pentru bacauani, titulari de contract. Locuintele sunt atribuite pentru folosinta, urmand ca fiecare sa plateasca o chirie, stabilita dupa anumite criterii. Din capul locului se spune ca locuintele au fost aprobate de Consiliul Local, avizate de Comisia Sociala a Consiliului Local si de Comisia Sociala a Primariei, precum si de repartitiile emise de Serviciul Public de Administrare a Fondului Locativ si Indrumare Asociatii de Proprietari. Apartamentele se afla pe str. Fagaras nr. 4 (45), Fagaras nr. 6 (20), Letea 50 bis (40), Depoului 23 A (40), Depoului 23 B (20), Depoului 23 C (20), Depoului 23 D (20). Sunt 205? Sa tinem bine minte cifra. Comisiile de specialitate, in functie de destinatia locuintelor, pentru tineret si sociale, au propus si Consiliul Local a aprobat atribuirea acestora. Din lista nu rezulta tipul locuintei, garsoniera, cu doua camere sau cu trei camere. Era interesant de precizat, pentru ca bacauanii sa cunoasca si confortul repartizat, in functie de numarul de persoane din familie si tipul locuintei. Lista incepe cu doua persoane trecute la &#8222nevazatori”. Din informatiile noastre, Lucaci Remus a facut un schimb, probabil a renuntat la o garsoniera si a primit un apartament.

Urmeaza apoi lista cu cei &#8222necasatoriti”. Sunt 50. Probabil toti tineri, si toti specialisti, si toti cu probleme. O a doua lista este cea cu &#8222familii fara copii”. Este una consistenta – 63. Ne-am uitat si pe urmatoarea lista &#8222familii cu un copil”. Incepe cu nr. 1 si se opreste la 68. De aici, aprobarile se subtiaza: &#8222familii cu doi copii” doar 19, iar la &#8222familii cu trei copii” numai doua. Orice copil din clasa a III – a ar putea aduna si ar afla numarul total de repartitii. Sunt 205 locuinte aprobate, conform primei pagini din anexele la hotarare si au fost repartizate doar 204. O locuinta a ramas de rezerva. Probabil va fi sediul administratorului, a portarului, a politistului de proximitate. Sau, eventual, pentru cazuri de urgenta. Cine stie ce se mai poate intampla!

Pentru cunoscatori, listele pot naste intrebari, pentru cei neinteresati, listele sunt doar liste. Am consemnat in editia de ieri a ziarului nostru, cateva cazuri care au starnit controverse. Telefoanele au sunat la redactie si ne-au adus la cunostinta si alte cazuri, care ar putea intra in sfera conflictului de interese. Salariati ai Primariei, membri ai unor comisii care au stabilit cine intra si cine nu intra pe o lista, sunt beneficiari ai unei locuinte ANL. Frati si surori, unii cu functii in Primarie sau prin diferite servicii au intrat in posesia unui apartament sau a unei garsoniere. Fiul unei membre a comisiei este pe o anumita lista. Cercetarile noastre continua, nu pentru a anula o repartitie sau alta, ci doar pentru a pune in dezbatere unele criterii si chiar anumite posibilitati de a se interveni in aprobarea unui dosar. De la inceput au fost aprobate peste 500 de dosare. Au primit repartitie doar 205, in functie de numarul de locuinte disponibile. In 2006, putini stiu ce se va intampla. Pentru fiecare posesor de dosar, incepand de la numarul 206, totul este posibil. Scris de Gheorghe BALTATESCU



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img