8 noiembrie 2024

Femei de succes, de vorbă cu tinerii băcăuani

Peste 100 de tineri – elevi, studenți sau persoane aflate la debut de carieră – au participat joi, 5 martie, la Central Plaza Medical Mall, la Seminarul „Viitorul ți-l construiești TU”, organizat pentru a cincea oară consecutiv de Fundația de Sprijin Comunitar (FSC). Gândit ca un un eveniment motivațional, destinat cu precădere tinerilor din Bacău, seminarul a avut ca invitate patru cunoscute băcăuance care s-au evidențiat în diverse domenii de activitate.

Acestea au răspuns provocării organizatorilor de a aborda teme de interes pentru orice vârstă, împărtășindu-le participanților experiențe pline de semnificație, precum și sfaturi pentru o viață împlinită.



Seminarul urmează o tradiție a evenimentelor motivaționale organizate de peste 5 ani de FSC în luna martie, având în centru femeile de succes din Bacău. „Prin acest eveniment, am vrut să le oferim tinerilor un context de învățare non-formală și contactul cu oameni de poveste, care să-i ajute în viața personală, școlară și profesională. Vor avea șansa de a descoperi oamenii care se află în spatele proiectelor de succes din Bacău și de la care au multe de învățat”, a declarat Ionut Chiriță, coordonator PR la Fundația de Sprijin Comunitar.

Despre încredere, ca prag limitativ sau trambulină de lansare

Astfel, într-un context non-formal (cei prezenți fiind invitați să interacționeze pe întreg parcursul întâlnirii), cele patru femei de succes au expus câteva povești de viață menite să-i inspire pe tinerii aflați la debut de carieră, oferindu-le totodată câteva subiecte de interes major. Astfel, în debutul întâlnirii, Tatiana Șoldeanu, un cunoscut trainer John Maxwell team, a vorbit despre „Încrederea în sine – prag limitativ sau trambulină de lansare”.

„În general, noi, ca și români, conform lui Daniel David care a scris «Psihologia poporului român», suntem lipsiți de încredere. Încredere în noi și încredere în ceilalți. Din păcate, tinerii sunt pe aceeași linie. Pe când lucram în marketing, exista un studiu care spunea că 80 la sută dintre tinerii adolescenți se văd mult mai rău decât sunt în realitate și nu au încredere în ei.

Neîncrederea asta poate fi legată de sistemul cultural, de felul cum am fost învățați sau nu am fost învățați să ne descoperim, de felul în care n-am fost învățați să avem experiențe din care să învățăm sau n-am fost învățați să privim eșecul ca pe un prieten la drum, nu ca pe un dușman de care să ne ferim. Dacă ne ferim de eșec, ne ferim de succes”, a explicat Tatiana Șoldeanu.

A urmat Oana Pîntea, director la Grup Retail BRD Bacău, care le-a împărtășit tinerilor cum să obțină și să păstreze „sănătatea financiară”. „Este bine să faci sport, este necesar să mănânci corect, dar la fel de important este și să ai grijă de finanțele tale. Vom discuta, împreună, despre cât de importantă este relația ta cu banii și despre sănătate financiară”, a spus Oana Pintea, director la Grup Retail BRD Bacău.

Cariera de succes și provocările familiei moderne

Apoi, participanții au aflat de la Irina Stănciuc – manager Selgros Bacău, cum pot să-și construiască o carieră de succes. „Cariera de succes, asta mi-am propus să le spun tinerilor. Adică, ce înseamnă să ai o astfel de carieră, cum faci să ajungi să ai una. Eram curioasă să văd dacă interesează, la vârsta asta, cariera de succes, pentru că, la vârsta lor, eu nu mă gândeam la așa ceva. Cu asta și încep, de fapt, stabilirea interesului.

Or, partea profesională, împreună cu cea personală, cea socială și, evident, familială, reprezintă cele patru cadrane importante din viața fiecăruia”, a arătat Irina Stănciuc, manager Selgros Bacău. La final, Irina Daniela Popa, antreprenor și manager al mai multor afaceri din Bacău le-a vorbit tinerilor despre provocările familiei moderne. „O discuție care îmi place foarte mult, și anume despre tineret, despre cum se implică familia în dezvoltarea tineretului, astfel încât să-i călăuzească pașii către o carieră frumoasă. Dar și despre controversele din familie. Pentru că, întotdeauna, într-o familie, există și pro și contra. Or, tocmai datorită «meseriei» mele, cea de antreprenor, m-am implicat foarte mult în discuțiile cu părinții. Așa am auzit lucruri și pro și contra, vizavi de copiii lor. În felul acesta, tragem și un semnal de alarmă, pentru că părinții, uneori, s-ar putea să nu vadă adevărul în copiii lor. Pe de altă parte, copiii trebuie să se și sfătuiască cu părinții sau cu școala”, a subliniat Irina Daniela Popa, antreprenor și manager al mai multor afaceri din Bacău.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014