21 septembrie 2024
SportFără CSM Bacău în Liga a III-a?

Fără CSM Bacău în Liga a III-a?

Deși au încheiat campionatul cu fruntea sus, pe locul 7, „CSMeii” riscă să nu continue la nivelul eșalonului trei din cauza problemelor de buget ale municipalității băcăuane

Se începe pe 28 august. Asta este sigur. Și, la fel de sigur, vor fi zece serii a câte zece echipe; exact ca în ediția trecută. De aici încolo, încep însă speculațiile. Și incertitudinile. Prima speculație referitoare la ediția 2021-2022 a Ligii a III-a privește formatul. Având în vedere numărul scăzut de meciuri dintr-un sezon (doar 18), Federația Română de Fotbal ia în calcul ca, în viitorul Comitet Executiv să propună extinderea campionatului Ligii a III-a în baza unui sistem cu play-off (posibil locurile 1-4) și play-out (locurile 5-10).



A doua speculație vine la pachet cu incertitudinile și vizează componența celor zece serii. Criteriul de bază continuă să rămână cel geografic, însă chiar și așa planează destule semne de întrebare. Unele dintre ele, și nu puține, au în vizor Seriile I și II, în care ar urma să evolueze și cele trei divizionare C băcăuane: Aerostar (retrogradată din Liga a II-a), CSM Bacău (locul 7 în sezonul trecut) și FC Dinamo Bacău (promovată, în premieră, din Liga a IV-a).

E greu de crezut că toate cele trei divizionare C băcăuane vor fi repartizate în aceeași serie. Se vehiculează varianta ca Aerostar să intre în Seria I, în timp în Seria a II-a să le regăsim pe CSM Bacău (la fel ca anul trecut) și pe nou promovata FC Dinamo Bacău. Numai că, și aici speculațiile se intersectează din nou cu incertitudinile, CSM Bacău riscă să nu continue la nivelul Ligii a III-a. Motivul? Blocarea bugetului municipalității, care afectează, în mod direct, și echipa clubului aflat sub tutela Consiliului Local. Directorul CSM Bacău, Adrian Gavriliu, a tras mai de mult un semnal de alarmă în acest sens: „Ca urmare a blocării bugetului, clubul va întâmpina probleme serioase la toate nivelurile, dar în special în ceea ce privește sporturile de echipă: handbal și fotbal.

Nu știu cum ne vom putea descurca din iulie încolo”. Cu toate că bugetul alocat secției de fotbal a CSM Bacău nu a depășit 80.000 anual (concret, o sumă modestă pentru o divizionară C), „CSMeii” s-au descurcat onorabil în ultimul sezon, în care au ținut pasul cu echipe cu pretenții precum Dacia Unirea Brăila, CSM Focșani sau Oțelul Galați. „În condițiile date, consider că ne-am făcut treaba foarte bine, iar ocuparea locului 7 într-o serie ca a noastră constituie o performanță”, a declarat antrenorul Giani Florian căruia îi expiră contractul cu CSM Bacău pe data de 30 iunie: „Mi-aș dori să continui aici, însă la cum se prezintă situația din punct de vedere financiar, pare dificil, ca să nu spun imposibil. Lucrurile nu se fac de pe o zi pe alta. Până acum, nu am primit niciun semnal din partea clubului, iar în calitatea mea de antrenor profesionist, de pe 1 iulie încolo trebuie să iau în calcul orice altă variantă în cazul în care CSM Bacău nu reușește să-și creeze o perspectivă clară. Mi-ar părea rău de munca depusă, dar…”.

Giani Florian nu este singurul cu valizele pregătite. Majoritatea jucătorilor privesc spre alte zări: Pavel și Vlad Mocanu către Aerostar, Priboi spre Dacia Unirea Brăila, în timp ce Luca Popa, Dogaru sau Prențu (pentru a da doar câteva nume) au intrat, la rândul lor, în sfera de interes a altor grupări. Sigur, până pe 28 august, data începerii campionatului, mai este destul timp (înscrierile nu se vor face mai devreme de 20 iulie), însă la cum decurg lucrurile în acest moment, e greu de crezut că data de 28 august o va găsi pe CSM Bacău în Liga a III-a. Indiferent de serie.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img