Colegiul Economic „Ion Ghica”, din Bacău, este beneficiarul unui proiect Erasmus+, cu o finanțare europeană de 42.800 de euro, care se va aplica în perioada septembrie 2019 – august 2020. Tema proiectului este „O școală mai bună este o școală fără bullying!”. Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire și este des întâlnit, în ultimul timp, în școli.
Prin acest proiect – spun managerii lui – colegiul își propune abordarea unor teme de actualitate precum siguranța în mediul școlar, identificarea și combaterea actelor de agresiune repetată (bullying și cyberbullying) și siguranța comunicării în mediul on-line. „Se urmărește – au precizat managerii – conștientizarea, prevenirea, identificarea și combaterea acestui tip de violență din mediul școlar, prin găsirea unor soluții viabile care să unească elevii, părinții, profesorii, într-o comunitate autentică care să funcționeze în folosul tuturor”.
„O școală mai bună este o școală fără bullying!” este un proiect de mobilitate a cadrelor didactice și se adresează profesorilor Colegiului „Ion Ghica”. În săptămâna 16 – 25 septembrie a avut loc selecția profesorilor care vor participa la proiect, selecție desfășurata sub deviza „Be a buddy, not a bully!”.
Numărul de participanți estimat a fi implicați în acest proiect este 18 (aproximativ 20% din numărul total de cadre didactice), dar beneficiarii proiectului vor fi, desigur, elevii colegiului și comunitățile din care fac parte.
Rezultatele activității de implementare și diseminare a proiectului vor fi concretizate într-o procedură de intervenție în caz de bullying, un ghid al comunicării on-line, un clip de conștientizare a publicului larg asupra fenomenului de bullying și a efectelor lui sociale și un webinar.
„Prin acest proiect – au mai spus managerii lui – Colegiul Economic îmbrățișează ideea unei școli în care toți participanții la actul educațional să se simtă în siguranță, alăturându-se astfel unei mișcări mai ample promovate și în alte colegii băcăuane”.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.