– atât consumatorii, cât si asociatiile de proprietari se plâng de majorarea tarifelor la apa rece si la apa calda menajera – pe de o parte, locatarii reclama facturile prea mari, iar de cealalta parte, reprezentantii asociatiilor de proprietari spun ca odata cu majorarea tarifelor, sumele de plata sunt din ce in ce mai greu de recuperat
De regula, bacauanii consuma mai multa apa vara, iar acest lucru se reflecta cel mai bine in facturile trimise pe adresa asociatiilor de proprietari. Fie ca este vorba despre apa rece sau apa calda menajera, costurile sunt considerabile odata cu majorarea tarifelor.
De exemplu, in urma calculelor facute de administratorul Asociatiei de proprietari nr. 57 pentru luna iunie, metrul cub de apa rece/canalizare a iesit 7,17 lei, iar metrul cub de ACM a ajuns la 13,63 lei. „Efectiv ne-au dat in cap cu majorarile pentru ca s-a cunoscut diferenta in facturi. Se intâmpla apoi sa fie diferente intre ce declara locatarii si ce se citeste la contorul general, iar coeficientii de corectie se impart la toti locatarii.
Sa vedeti atunci ce discutii apar si câte lamuriri trebuie sa dau, pentru ca lumea nu intelege de ce se aplica acesti coeficienti de corectie. Locatarii nemultumiti vor sa plateasca doar consumul pe care il declara lunar”, declara Elena Lichi, administrator la Asociatia de proprietari nr. 57. Pe seama costurilor mari la consumul de apa, unii locatari si-au manifestat intentia de a-si face separat bransamente la apa rece, pentru a nu mai plati suplimentar ce consuma altii si nu declara.
„Impreuna cu alti trei vecini am convenit sa ne facem bransamente separate la apa rece. De exemplu, eu nu locuiesc permanent in Bacau si din ratiuni materiale chiar vreau sa platesc exact cât consum. Nu mi se pare corect ca atât timp cât eu nu inregistrez consum, sa fiu nevoita sa platesc pentru altii prin aplicarea acestui coeficient de corectie”, spune Adela Mardare, locatara.
Asociatia de proprietari nr. 57 are in administrare 421 de apartamente, din care 60 la suta sunt debransate total sau au centrala proprie, iar 40 la suta sunt racordate la Thermoenergy Group SA, insa multe sunt nelocuite.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.