La Galeria „Frunzetti” s-a deschis, în weekend, o nouă expoziție colectivă, urmare a unei tabere de creație din vara anului trecut, de la Traian, Bacău. Numită ART ARCA, ea a fost inițiată de Victor Eugen Mihai- Vem, bine cunoscut pentru activitatea lui de caricaturist (multipremiat la manifestările de gen) și, mai nou, de curator al unor importante evenimente, amintesc acum doar excepționala realizare de anvergură internațională, Expoziția de Caricatură – Portret „Bacovia 140”.
Taberele de creație plastică au o îndelungată și valoroasă tradiție în zona Bacăului, cele de la Berzunți, Măgura și Tescani fiind indisolubil legate de spiritul entuziast al pictorul Ilie Boca, mentor al multor generații de artiști. Un adevărat fenomen cu urmări benefice pentru coeziunea breslei, aceste tabere s-au constituit în experiențe fecunde, prilejuri de cunoaștere și apropiere între artiști și criticii de artă, schimbul de impresii, de idei adăugând noi înțelesuri creației lor, impulsionând cercetarea în domeniul vizual, descoperirea de noi forme, direcții, modalități de expresie.
Și pentru grupul celor opt artiști reuniți, în vara trecută, la Traian, pentru a lucra în aer liber, lucrul în tabără a însemnat legarea sau consolidarea unor prietenii, vii discuții despre artă, analiza lucrărilor făcute, dialog, inspirație, stimularea, împrospătarea energiilor creatoare. Ammar Alnahhas (Siria), Diana Brăescu, Mihai Chiuaru, Dumitru Macovei, Ștefan Pelmuș, Dionis Pușcuță, Victor Eugen Mihai-Vem și George Zărnescu s-au bucurat de prilejul de a fi împreună într-un admirabil microclimat al cordialității, al prieteniei. Pe aceeași simbolică arcă. Stau mărturie întru aceasta lucrările expuse, multe și diverse, în expoziția lor de pictură, grafică, sculptură, multimedia de la Galeria „Frunzetti”, un loc în care se întâmplă mereu lucruri atrăgătoare pentru iubitorii de artă, grație și dinamismului imprimat de pictorița Carmen Poenaru, președinta Filialei Bacău a UAP.
Panotată inteligent, adecvat, expresiv, expoziția ART ARCA oferă un spectacol vizual plin de bogate sugestii, care pot satisface gusturile cele mai felurite. Artă tradițională, figurativă, peisaj, portret, stil abstract, conceptualism, lirism, expresionism, imagistică debordantă, umor, spirit ludic, viziuni ironice, acuratețea formei, desen riguros, colorism flamboiant, toate aceste caracteristici și calități sunt ușor detectabile în lucrările de pe simeze.
ART ARCA, o expoziție de văzut, care nu o să vă dezamăgească.