La VIVARIU s-a deschis pentru public o fascinantă şi inedită expoziţie de păsări rare, denumită sugestiv „Sunet şi culoare în lumea păsărilor”. În voliere au fost expuse păsări care trăiesc sau îşi au originea în alte ţări, însă multe au fost aclimatizate şi în România, fie ele doar de colecţionari sau în regim industrial. La vernisaj au participat dr. Gabriela Gurău, director, şi dr. Ortansa Jigău, director adjunct, ai Complexului Muzeal „Ion Borcea”, cât şi un numeros public avizat sau curios. Printre vizitatori au fost şi mulţi copii, curioşi şi gălăgioşi, la concurenţă cu exponatele.
Despre rase, origini, caracteristici, curiozităţi din această lume „colorată şi cântătoare” a vorbit Emil Corduneanu, conservator, şi el un pasionat crescător de păsări rare. “Suntem la a VIII-a ediţie a acestei interesante expoziţii, organizată aici, la VIVARIU, mai ales că interesul pentru asemenea păsări vii, altele la fiecare ediţie, au stârnit interesul vizitatorilor.
Am beneficiat de colaborarea unor colecţionari şi crescători particulari din Bacău, pentru care le mulţumim”, a spus Emil Corduneanu. Sunt în expoziţie găini de ornament, de carne, de ouă şi rasă mixtă, printer care Moţata Padovană, Plymouth Rock, Brahma – herminat deschis, combatant Ko Shamo (la origini păsări de luptă); fazani şi păuni, celebrele gâşte de Toulouse (rasa industrială – pentru ouă şi rasa pentru carne), care pot ajunge la peste un metru înălţime şi o greutate, la maturitate, de aproape 20 de kg.
Este o frumoasă invitaţie pentru copii, dar şi pentru părinţi, care sunt aşteptaţi până duminică, 24 noiembrie, inclusiv.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.