Expertii contabili judiciari din judetul Bacau au cerut din nou mai mult respect pentru munca lor in cadrul unei noi dezbateri asupra modului in care se dispune, de catre institutiile din subordinea Ministerului Justitiei, intocmirea de expertize contabile judiciare in cauzele penale, numirea expertilor contabili juduciari si stabilirea sau plata onorariilor pentru astfel de servicii. Dezbaterea a avut loc ieri, 30 octombrie, la sediul Filialei Bacau a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România (CECCAR). La acesta actiune profesionala au fost invitati, ca si in anii anteriori, reprezentanti ai institutiilor beneficiare ale expertizelor contabile judiciare: Dorin Melincianu, directorul economic al Tribunalului Bacau, Dragos Badioiu, seful interimar al Administratiei Judetene a Finantelor Publice, comisarul Adrian Sava, de la Biroul pentru Combaterea crimei Organizate si Terorismului Bacau, comisarul sef Ioan Popa, de la Inspectoratul de Politie Judetean, si Cristian Beca, specialist la la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul teritorial Bacau.
„Organizam o astfel de masa rotunda cu principalii nostri beneficieri in fiecare luna octombrie. Ca si in anii precedenti, lista noastra de probleme in materie de intocmire a expertizelor contabile judiciare este in cea mai mare parte aceeasi. Ba, mai mult, am constatat ca o parte dintre problemele rezolvate au revenit in actualitate, iar aceasta ne ingrijoreaza, pentru ca noi vrem ca munca noastra sa fie tratata cu mai mult respect. Noi consideram ca rezolvarea acestor probleme tine si de modul in care CECCAR va actiona in relatiile cu Guvernul, cu Legislativul, cu ministerele Justitiei si Finantelor Publice, dar si de modul in care reprezentantii institutiilor beneficiare ale muncii noastre ne pot sprijini in astfel de demersuri.”
Marcel Bulinschi, presedintele Filialei Bacau a CECCAR
Expertii contabili sustin ca in unele cauze penale au fost numiti experti contabili judiciari care nu se regasesc in Tabloul acestei profesii, ca sunt carente in comunicarea numirii expertilor, in stabilirea obiectivelor expertizelor si in suplimentarea acestor obiective, in calitatea obiectivelor expertizelor si altele. Evident, dintre aceste probleme nu lipseste, in viziunea expertilor, stabilirea si plata onorariilor, de care in multe cazuri depinde insasi existenta profesionistilor din domeniu si care sunt la un nivel inacceptabil.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.