12 ianuarie 2025

Experiment unic in Europa. Pentru asta «Vii si tu la Bacau?»

Bacaul va beneficia de un proiect de constructie de case unic in Europa, realizat de Habitat for Humanity. Asociatia va construi 40 de case in 5 zile, pentru a sarbatori astfel Ziua Mondiala a Locuirii si 40 de ani de la infiintarea organizatiei in lume.

„BIG BUILD 2016 va deveni cel mai mare eveniment de constructie accelerata si voluntariat din Europa. 800 de voluntari din aproape 15 tari (SUA, Canada, Germania, Olanda, Irlanda de Nord, Slovacia etc.) si din companiile românesti sunt asteptati pe santierul din Bacau sa construiasca alaturi de familiile partener. Alti 1.200 de voluntari vor lucra in pre-eveniment, la pregatirea santierului si realizarea fundatiilor”, arata Loredana Modoran, coordonator comunicare.



Pentru asta, Habitat for Humanity România a lansat campania „Vii si tu la Bacau?”, prin care isi propune sa atraga voluntari care sa munceasca pe santierul micului cartier rezidential. Aceasta este centrata in jurul ideii ca BIG BUILD este un eveniment unic, la care toata lumea trebuie sa fie prezenta, de la celebritati la voluntari din toata tara.

Inscrierea voluntarilor se face pe platforma www.habitat.ro/bigbuild, intr-una dintre echipele Prima TV (Livia Taloi si Constantin Zamfirescu de la „Trasnitii”, Șerban Huidu, Codrut Keghes si Ioana Petric de la „Cronica Cârcotasilor”, Horia Virlan si Valentin Sanfira, de la „Mama mea gateste mai bine”, Livia Graur si Andreea Fried, prezentatoare „Focus”, Europa FM (Vlad Petreanu si George Zafiu), Voltaj sau Lora.

Familiile din Bacau care vor beneficia de o casa „trebuie sa fie in nevoie de o locuinta decenta, sa munceasca un numar de ore la casele din noua comunitate si sa returneze catre Habitat for Humanity România costul locuintei la pretul materialelor de constructie, pe o perioada de 20 de ani, in rate lunare fara dobânda, fara profit. „Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 40 de ani in 70 de tari din intreaga lume, responsabilizeaza familii le beneficiar si asigura fondurile pentru constructia si renovarea de locuinte pentru alte familii dezavantajate”, explica Loredana.

Asociatia Habitat for Humanity România a mai construit, in 2015, opt case in cinci zile in carterul Izvoare, proiect pentru care a fost premiata la Gala Premiilor Comunitatii Bacauane, clasindu-se pe locul I la categoria „Institutii si ONG-uri”.
Silvia Patrascanu

Avem cele mai proaste conditii de locuire din UE

Peste 5 milioane de români locuiesc in conditii severe de saracie, potrivit Eurobarometru. Dintre acestia 1,5 milioane sunt copii. 41,2% din populatia tarii nu are acces la apa in locuinte sau grupuri sanitare in casa, in timp ce media europeana este de 3,1%. Pe de alta parte, 58% dintre români traiesc in locuinte suprapopulate, in timp ce media europeana este de 17,8%.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img