5 noiembrie 2024

Experienta europeana pentru elevii de la Colegiul Economic „Ion Ghica”

Patru elevi ai Colegiului Economic „Ion Ghica” Bacau (George Ardeleanu, Cosmin Caliman, Adina Florescu si Nicoleta Rusu) au participat zilele acestea (intre 30 septembrie si 4 octombrie) la o mobilitate in Slovenia, in cadrul proiectului Leonardo da Vinci „Internship Network – a Path to Intercultural and Vocational Competences” accesat de liceu si derulat impreuna cu scoli din Germania, Slovenia, Ungaria si Turcia.

Acum, elevii bacauani au fost implicati activ la activitatile desfasurate in orasul Murska Sobota, care au avut ca obiectiv identificarea companiilor care ofera oportunitati de internship, dar si a cerintelor solicitate de acestea pentru elevii români sau straini. Cei 24 de elevi participanti din toate tarile au lucrat in echipe pentru a realiza CV-uri, scrisori de intentie, prezentari ale tarilor participante si indrumatorul de conduita etica.



Aceste materiale vor face parte din ghidul INPATH, ce va putea fi folosit de catre elevi, in cadrul stagiilor de practica din tara si din strainatate, in tarile participante la proiect. Echipa din Bacau a contribuit la realizarea primei coperti a ghidului si dupa ce au ajuns la un punct comun in ceea ce priveste firmele care vor putea primi elevi pentru stragii de practica, au lucrat la prezentarile firmelor care vor aparea in ghid, folosind informatiile obtinute in urma cercetarii de marketing efectuate cu ajutorul unui chestionar aplicat firmelor din fiecare tara participanta.

Pe lânga munca desfasurata in scoala au avut loc si activitati culturale (vizita la muzeul de istorie din orasul Murska Sobota, vizitarea unor puncte de interes cultural din zona), dar si prezentarea unor companii din regiune care sunt dispuse sa primeasca elevi straini pentru stagii de practica.

Au fost actualizate site-urile colaborative ale proiectului si discutate versiunile multiculturale si electronice ale ghidului, care va permite tuturor elevilor din scolile participante, si nu numai, sa beneficieze de materialele si informatiile adunate.

Acest proiect a reusit sa aduca impreuna profesori si elevi din sisteme educationale diferite, ghidati de aceleasi probleme ale educatiei, cât si de integrarea cât mai facila si rapida a absolventilor pe piata muncii nationala si europeana.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri