25 decembrie 2024

Examenele naționale se desfășoară după calendarul stabilit. Vacanța de primăvară, în perioada 2 aprilie – 4 mai. Anul școlar se încheie în 25 iunie. Pentru clasele terminale, structura anului școlar nu va fi modificată

Examenele naționale se desfășoară după calendarul deja stabilit, iar pentru clasele terminale, structura anului școlar nu va fi modificată, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după discuțiile cu reprezentanții elevilor și ai părinților. Celelalte clase au vacanța de primăvară așa cum a fost anunțată zilele trecute, în perioada 2 aprilie – 4 mai, iar anul școlar se încheie pe 25 iunie.

Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului, respectiv în perioada 22 – 25 iunie, pentru probele scrise de la Evaluarea națională și în perioada 28 iunie – 1 iulie, pentru probele scrise de la Bacalaureat. Probele de competențe de la Bacalaureat vor fi echivalate, potrivit anunțului făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.



Așa cum a fost anunțat de ministrul Educației, la solicitarea Ministerului Sănătății, vacanța de primăvară va începe pe 2 aprilie și se va termina pe 4 mai. Excepție vor avea clasele terminale, pentru care structura anului școlar nu va suferi nicio modificare.

Clasele terminale vor avea vacanță pentru sărbătorile pascale catolice în perioada 2 – 11 aprilie, iar pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Elevii din anii terminali termină vacanța pe 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase, a căror ultimă zi de vacanță va fi pe 4 mai.

Grădinițele vor funcționa după același program cu clasele primare. O altă decizie a fost de renunțare la săptămâna „Școala altfel”.

Clasele terminale încheie anul școlar pe 18 iunie, iar toate celelalte clase, pe 25 iunie.

Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a rămân în continuare programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Evaluare Națională de clasa a II-a se reprogramează pentru perioada 25 – 28 mai. Activitățile remediale se vor desfășura doar până la incidența de 6 la mia de locuitori.

„Alături de vaccinare, testarea este un element absolut esențial în școli și sunt absolut convins că problema testării în școli va fi rezolvată extrem de rapid”, a mai transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citește aici comunicatul de presă al Ministerului Educației, cu privire la adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică actuală.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img