Un nou festival gastronomic, Festivalul „Chef Cătălin Scărlătescu”, a adus din nou mii de băcăuani împreună la Insula de Agrement. Dacă pentru toți a fost motiv de distracție, bucurie și răsfăț culinar, pentru câțiva elevi de la Liceul Tehnologic „Grigore Antipa” a fost motiv de…învățare, fiind pe final de vacanță în practică.
„Este un eveniment gastronomic axat pe mâncare stradală, unde o echipă de elevi de la liceul nostru participă pentru a ne forma atitudinile și competențele pentru că noi, pe această perioadă suntem pe stagii de pregătire practică”, ne-a explicat prof. Carmen Mitrofan de la Liceul Tehnologic „Grigore Antipa” Bacău.
Practica elevilor a avut loc chiar la standul lui chef Cătălin Scărlătescu, elevii arătându-se încântați de acest lucru, afirmând că le face plăcere și onoare să lucreze în echipa acestuia.
„Noi avem experiență în cadrul tuturor evenimentelor. Faptul că suntem experimentați și ne-am fundamentat deja cu competențe de bază, elevii noștri care sunt pe profilul gastronomie-alimentație publică și turism vin cu mult entuziasm de a participa la acest eveniment.
Experiența de aici le va folosi la încheierea nivelului III și nivel IV, pentru că ei vor susține proiecte pe domeniul de alimentație și vor obține calificarea pe gastronomie – bucătari, ospătari și chiar în turism.
Deci diplome care sunt valabile atăt în România cât și în Uniunea Europeană”, a mai spus prof. Carmen Mitrofan.
Între elevii participanți la această ediție, l-am regăsit pe Ironim Maxmilian Feer, cu care am stat de vorbă și la ediția precedentă, tânărul afirmând că experiența de anul trecut a fost foarte importantă și că nu avea cum să rateze această ocazie.
„Participarea la acest festival înseamnă să înveți să munești în echipă și mai important, să deprinzi munca sub presiune. Sunt convins că toată această experiență îmi va fi de mare folos în cariera mea”, ne-a spus Ironim Maximilian Feer, elev în clasa a XII-a, profil tehnician în gastronomie la Liceul „Antipa”.