Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” se poate mândri și în acest an cu rezultate foarte bune la olimpiadele naționale. Astfel, în perioada 22-26 aprilie s-a desfăşurat la Brașov, Olimpiada Naţională de Științe socio-umane, unde colegiul a fost reprezentat de elevele Briana Alexandra Terente (clasa a XII-a C) – disciplina Sociologie și Alexandra Diana Gheorghică (clasa a XII-a C) – disciplina Psihologie, ambele pregătite de prof. Sonia Berza. A urmat apoi, la Timișoara, Olimpiada de Pedagogie – Psihologie, în perioada 2-5 mai, unde colegiul a fost reprezentat de alte două eleve, Cristina Vânău (clasa X-a B, pregătită tot de prof. Sonia Berza) şi Dana Maria Condei (clasa a XI-a B, pregătită de prof. Mariana Crăciunescu). De asemenea, colegiul băcăuan a fost reprezentat de elevele Ioana Botezatu (clasa a XI-a A) și de Denisa Dămoc ( clasa a IX-a F) la Olimpiada Națională de Religie Catolică, care a avut loc în perioada 1-5 mai, la Alba Iulia. Ambele eleve sunt pregătite de prof. Cristina Mate.
Concurența a fost acerbă, toți elevii au obținut rezultate frumoase, dar s-au remarcat elevele: Briana Alexandra Terente, Mențiunea 1, cu nota 9,40 la Sociologie și Cristina Vânău, Premiul Special la Psihologie.
„Vreau să îi felicit pe toţi elevii noștri şi să le spun ceea ce le-am spus şi înainte de olimpiadă că toți ne naștem să fim învingători, dar pentru asta, trebuie să plănuim să câștigăm, să ne pregătim să câștigăm și să ne așteptăm să câștigăm. Succesul nu înseamnă decât să obținem ceea ce ne dorim! Anul acesta elevele mele au parcurs aceste etape, au cunoscut succesul și sunt niște învingătoare”, a precizat prof. Sonia Berza.
„Participarea la olimpiada națională cu un astfel de elev înseamnă o mare responsabilitate, dar în același timp, o mare onoare. Atunci când un elev vine către tine și-ți mărturisește că se simte atras de materia pe care o predai și modul în care faci acest lucru, simți că efortul tău primește cea mai mare răsplată”, a declarat și prof. Mariana Crăciunescu.
„Olimpiada Națională de Religie Catolică a fost un concurs care i-a reunit pe elevii romano-catolici și greco-catolici din întreaga țară. A fost o experiență care le-a dat elevilor posibilitatea să crească intelectual și spiritual, să învețe ce este perseverența, responsabilitatea, răbdarea și munca. Nu toți elevii au ajuns pe podium, însă au învățat să-și gestioneze emoțiile, să accepte că există și eșecuri și că până la urmă toți au de câștigat”, a spus și prof. Cristina Mate.
Și dacă pentru cei mai mulți dintre elevii colegiului competițiile naționale s-au finalizat, pentru una dintre eleve participarea la o Națională abia acum începe. Este vorba despre Elisa Gabriella Bârsan, elevă în clasa a VI-a A (pregătită de prof. Mihaela-Persida Stolniceanu), care s-a calificat la etapa națională a Concursului Școlar Național de Geografie „Terra – Mica Olimpiadă de Geografie”, concurs ce se adresează elevilor din clasele V-VII și care se va desfășura online sâmbătă, 18 mai, la Colegiul Național „Ferdinand I”.
Rezultate deosebite a obținut și Bianca Dumitrela Crețu, elevă în clasa a VI-a A la Colegiul Pedagogic Bacău, care activează în cadrul Clubului Sportiv PHI HAU Bacău. Aceasta a participat la ediția a V-a a Campionatului European pentru copii și juniori care s-a desfășurat la Zürich, în Elveția, obținând două medalii, una de aur și alta de bronz.
„Am obținut locul al III-lea la proba individuală și locul I la proba cu partenera mea, Carina Paragină. M-am bucurat foarte mult să particip la Campionatul European din Elveția. Lucrul care m-a emoționat foarte tare a fost să dau mâna cu Grand Maître”, ne-a declarat Bianca.
„Ne bucurăm foarte mult pentru rezultatele obținute de elevii noștri. Îi felicităm atât pe ei, cât și pe colegii noștri profesori, care cu răbdare și multă muncă contribuie la formarea de noi personalități și le dorim mult succes pe viitor.”
prof. Maricica Iosub, director adjunct la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.