12 decembrie 2024

Elev din Bacău, medaliat cu argint la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Thailanda

În perioada 30 noiembrie – 10 decembrie 2023, tineri talentați din întreaga lume s-au reunit la Bangkok, Thailanda, pentru a participa la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (IJSO). Printre aceștia s-a numărat și elevul Alexandru Ioan Jicu de la Școala Gimnazială nr. 10 din Bacău, care a reușit să obțină o medalie de argint, aducând onoare României în competiția internațională.

Lotul Olimpic al României s-a descurcat excepțional, aducând acasă nu mai puțin de 4 medalii de argint și 2 de bronz. Realizările notabile ale elevilor români au subliniat încă o dată calitatea învățământului și pasiunea pentru știință în rândul tinerilor talentați.



Elevul Alexandru Ioan Jicu, provenind de la Școala Gimnazială nr. 10 din Bacău, a demonstrat excelență în domeniul științelor și a fost recompensat cu o medalie de argint. Performanța sa remarcabilă nu este doar o reușită personală, ci și o mândrie pentru întreaga comunitate școlară și pentru țara noastră.

Celelalte medalii de argint au fost obținute de Neag Tudor Brendan (Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca), Covrig Raul Alexandru (Colegiul Național „Dragoș Vodă”, Sighetul Marmației) și Gheorghe Rareș Răzvan (Școala Gimnazială Căpitan Aviator Mircea Bădulescu, Buzău).

Medaliile de bronz au fost acordate Sabrinei Giulia Macoveiciuc (Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava) și lui Alexandru Paul Negureanu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică București).

Aceste distincții sunt cu atât mai impresionante cu cât competiția a adunat elevi talentați din 54 de țări. Lotul Olimpic al României a dovedit că are potențialul și determinarea necesare pentru a se ridica la înălțimea standardelor internaționale.

IJSO este o competiție de știință destinată elevilor cu vârsta sub 16 ani până la 31 decembrie a anului competițional. Scopul acestei competiții este de a promova interesul pentru știință și de a încuraja elevii să rezolve probleme, să gândească critic și să realizeze experimente.

Competiția se desfășoară anual în prima săptămână a lunii decembrie, iar anul acesta a reunit participanți din 54 de țări. Probele au cuprins întrebări teoretice și sarcini practice în disciplinele chimie, fizică și biologie, evaluând înțelegerea conceptelor și aplicarea acestora în situații practice.

Performanța remarcabilă a lotului românesc la IJSO 2023 nu face decât să sublinieze excelența în educația științifică din România și să inspire generațiile viitoare de cercetători și oameni de știință. Felicitări echipei și în special lui Alexandru Ioan Jicu pentru realizarea de excepție!



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -