Deschizători de liste la alegerile parlamentare sunt: Sergiu Sechelariu la Senat şi Ion Melinte la Camera Deputaţilor. Cei doi căpitani de echipă au coagulat în jurul lor tineri politicieni cu o bună pregătire profesională care au confirmat prin realizările obţinute, faptul că tinereţea, dorinţa de implicare şi crezul în valorile europene sunt principiile pe care cei de la mişcarea populară îşi axează întreaga activitate politică.
Echipa PMP – Echipa succesului. Mişcăm România!
La conferinţa de presă organizată în data de 9 noiembrie, Partidul Mişcarea Populară şi-a prezentat echipa cu care va aborda alegerile pentru legislativul României.
În mod firesc, atenţia presei a fost atrasă de cele două personalităţi pe care PMP le-a scos la înaintare ca deschizători de liste, Sergiu Sechelariu la Senat şi Ion Melinte la Camera Deputaţilor. Cei doi căpitani de echipă au coagulat în jurul lor tineri politicieni cu o bună pregătire profesională care au confirmat prin realizările obţinute, faptul că tinereţea, dorinţa de implicare şi crezul în valorile europene sunt principiile pe care cei de la mişcarea populară îşi axează întreaga activitate politică.
Dintre aceştia îi amintim pe:
La Senat, Mocanu Daniela – farmacist, Blagă Sica – jurist.
La Camera Deputaţilor, Cristea Alexandru – economist, Geaboc-Badic Mihaela – jurist şi fost primar al comunei Helegiu timp de două mandate, Pascalini-Nini Alexandru – antreprenor, Iştoc Cristina -economist, Patraşc Daniel – manager/economist, Beruşca Lucian – economist/antreprenor.
Viziunea celor de la Mişcarea Populară pentru dezvoltarea României se axează pe trei piloni fundamentali: Educaţie – Credinţa – Sănătate. Preşedintele Ion Melinte a dezvoltat în prezentarea făcută principalele idei şi direcţii care vor reprezenta linia directoare a parlamentarilor partidului în legislatura 2020-2024.
Eliminarea pensiilor speciale constituie una din acţiunile urgente pe care le vor promova parlamentarii PMP prin modificări substanţiale ale legilor salarizării în sectorul public astfel încât să nu fie încălcate prevederi constituţionale care reglementează dreptul fiecărui contribuabil la pensie în funcţie de perioada activă şi contributivitatea înregistrată, excluzând interpretări ce încadrează indemnizaţii sau alte beneficii băneşti la capitolul venit salarial. Ion Melinte a subliniat din start că pensionarii Sistemului Naţional de Apărare nu fac obiectul acestor modificări legislative asumate şi propuse de PMP, deoarece, pensia ocupaţională reglementată şi specifică în toate ţările Uniunii Europene, inclusiv NATO, nu constituie pensie specială aşa cum greşit sau rău intenţionat s-a propagat în spaţiul public această idee.
Reformarea legislativului prin punerea în aplicare a voinţei electoratului român care la referendumul din noiembrie 2009 a cerut un parlament format din 300 de membri, reprezintă un alt obiectiv clar a celor de la Mişcarea Populară.
O temă importantă o constituie iniţierea mecanismelor de susţinere a integrării Republicii Moldova în structurile europene ca un prim pas în împlinirea dezideratului naţional prevăzut în proiectul de ţară – document al Partidului Mişcarea Populară prin care formaţiunea a reuşit în decembrie 2019, crearea Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova.
Recunoscut ca fiind un adept al independenţei politice, Sergiu Sechelariu a fost întrebat de ziarişti cum explică participarea la alegerile pentru Senat din postura de membru al Partidului Mişcarea Populară, după ce s-a poziţionat pe locul doi la alegerile locale pentru Primăria Municipiului Bacău.
Sergiu Sechelariu a precizat că rămâne acelaşi om cu viziuni şi concepţii constructive, independent în gândire şi acţiune dar din postura de ”lup singuratic” ar fi fost imposibil în actualele condiţii să obţină numărul de voturi necesare pentru a reprezenta interesele băcăuanilor în Senatul României. Date fiind principiile care îi guvernează existenţa, a găsit în Partidul Mişcarea Populară nucleul de oameni care susţin libertatea fiecărui membru de a acţiona aşa cum îi dictează conştiinţa în scopul de a reprezenta necondiţionat interesele comunităţii pe care o reprezintă.
„Este foarte important pentru mine să se înţeleagă că înaintea oricăror interese de partid primează dorinţa şi aspiraţiile băcăuanilor. Indiferent de partidul din care fac parte, mie îmi dictează conştiinţa şi dorinţa ca numele familiei mele să fie legat de unul sau mai multe proiecte mari cu impact pozitiv asupra dezvoltării zonei” – Sergiu Sechelariu.
Sechelariu a subliniat că intenţia lui de a acţiona pentru revenirea la alegerile locale în două tururi a regăsit-o şi în programul electoral al PMP, actualul sistem de vot aducând atingere gravă democraţiei participative, reducând drastic şansele micilor formaţiuni politice dar şi a candidaţilor independenţi de a accede în structurile locale administrative. Astfel, avem situaţii când într-un municipiu cu peste 160.000 de persoane înscrise în evidenţa Birourilor Electorale Municipale, edilul să fie ales de un număr de 14.000 de cetăţeni.
Alegerile locale în două tururi încurajează dezbaterile de idei şi programe, dezvoltă simţul civic şi conturează o competiţie deschisă constructivă ce poate generă un concurs de idei benefice comunităţii, altfel spus, actuala formă în care se desfăşoară aşa-zisele alegeri nu reprezintă decât o formă simplistă de roşu sau galben.
Un alt subiect abordat în conferinţa de presă a fost actualul sistem de sănătate publică care s-a demonstrat a fi ineficient în situaţii de criză. În viziunea PMP, sănătatea reprezintă o prioritate naţională. Deşi subiectul spitalelor regionale a fost dus în derizoriu, construcţia acestora trebuie pusă în aplicare printr-un program coerent de finanţare asigurat fie din resurse guvernamentale, fie din fonduri europene.
România are şansa fructificării celor 79,9 miliarde de euro repartizate ţării noastre prin exerciţiul financiar 2020-2027 al Uniunii Europene. Drept urmare, Partidul Mişcarea Populară îşi propune ca prin parlamentarii şi specialiştii PMP să contribuie printr-o susţinere directă a proiectelor de dezvoltare a sistemului public de sănătate, a infrastructurii, a edificiilor de învăţământ de toate gradele pentru dezvoltarea economiei generatoare de plus valoare şi creştere economică sustenabilă, singura în măsură de a produce ridicarea standardului de trăi a fiecărui cetăţean.
Trebuie să renunţăm la metodele populiste de majorare a veniturilor fără acoperire economică care pun în dificultate economia naţională, conducând la un deficit bugetar.
În viziunea Partidului Mişcarea Popularăse doreste abordarea cu mult curaj şi răspundere a modificărilor legislative care să faciliteze în mod direct la diminuarea birocraţiei, la interpretarea legii spre limitile maxime sau minime, la abordarea unor principii sănătoase în vederea stabilirii unor relaţii economice directe în vederea eliminării blocajelor economice şi financiare generate de hăţişul birocratic şi multitudinea de instituţii responsabile doar cu acordarea numerelor de înregistrare şi punerea unor ştampile care nu au nicio relevanţă în relaţiile economice.
Conferinţa de presă organizată de PMP, în afara faptului că a fost un bun prilej de prezentare a tinerei şi ambiţioasei echipe, a constituit o oportunitate prin care cele două personalităţi ale partidului au prezentat obiectivele prin care formaţiunea politică abordează aceste alegeri cu intenţia clară de a dobândi rolul de a fi a doua forţă politică cu reprezentativitate în Parlamentul României.
Publicat de SC Deșteptarea SA, la comanda PMP Bacău,cod mandatar 11200012