Sâmbătă, la ora 12:00, va avea loc momentul mult așteptat când Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12) va fi dat în trafic, conform anunțului făcut vineri de către Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a confirmat reușita echipelor implicate în proiect, evidențiind eforturile considerabile depuse pentru a finaliza tronsonul înainte de termenul contractual. „Mâine, la ora 12.00, deschidem circulația pe încă un tronson al primului drum expres din România (Craiova – Pitești)! Lucrările pe cei 31,75 km ai tronsonului 3 (Valea Mare – Colonești) ai DEx12 sunt finalizate cu 6 luni mai devreme față de termenul contractual”, a transmis șeful CNAIR pe pagina sa oficială de Facebook.
Cu o mobilizare exemplară, echipa de constructori, formată din Asocierea SA&PE Construct SRL – SC. Spedition UMB SRL – SC. Tehnostrade SRL – SC. Consitrans SRL, a depus eforturi notabile pentru a aduce proiectul la bun sfârșit. Această asociație a fost responsabilă pentru Tronsonul 3, întinzându-se de la Valea Mare până la Colonești, în lungime de 31,75 km. Este demn de menționat că aceasta a reușit să finalizeze lucrările cu 6 luni mai devreme decât data stabilită în contract, semnificând o realizare remarcabilă în cadrul proiectului de construcție.
Șeful CNAIR a subliniat și extinderea totală a Drumului Expres până în prezent. „De mâine se va putea circula pe 71,6 km ai acestui drum expres, între Robănești și Valea Mare (cei 39,85 km ai Tronsonului 2, Robănești- Valea Mare au fost deschiși în totalitate în vara anului trecut)”, a adăugat Cristian Pistol.
Proiectul DEx12 a fost finanțat cu 782,45 milioane de lei, fără TVA, având la dispoziție 36 de luni pentru finalizare. Această finanțare a fost asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), evidențiind importanța investițiilor în infrastructură pentru dezvoltarea și conectivitatea regională. Dezvoltarea continuă a Drumului Expres Craiova – Pitești reprezintă un pas semnificativ către îmbunătățirea accesibilității și creșterea economică în această regiune vitală a României.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.