Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), invită din nou pasionații de drumeții, pe unul dintre cele treisprezece noi trasee montane din Munții Tarcău-Goșmanu și Munii Ciucului, recent amenajate, marcate și omologate.
Această nouă drumeție va avea loc, miercuri, 3 iulie, ora 7.30, iar locul de întâlnire va fi în comuna Agăș, sat Beleghet, la intersectia drumului național cu drumul ce duce spre satul Coșnea. De aici se va parcurge drumul până la intrarea în traseul de drumeție de pe Vârful Viscol, cu autoturismele de teren puse la dispoziție de echipa de salvatori montani din cadrul SPJPTCAS Bacău.
Se va porni apoi de pe Vârful Viscol (1.494 m), pe un traseu marcat cu cruce roșie, spre Lacul Șolintar, iar de aici traseul va continua urmărind marcajul cu triunghi galben, spre Păstrăvăria Cărunta. Vor fi traversați pe rând, Muntele Vițeilor (1.373 m), Muntele Cristeș (1.320 m) și Muntele Burda (1.378 m), după care se va ajunge în Poiana Șolintar. Se va urma apoi traseul marcat cu triunghi galben până la destinația finală, respectiv Păstrăvăria Cărunta.
Cei care vor merge în această drumeție vor putea admira de pe Vârful Viscol, superbe imagini cu Munții Hășmaș, iar în depărtare vor putea zări Masivul Ceahlău. De asemenea, Lacul Frumoasa și Munții Harghitei vor fi o altă priveliște de neuitat.
Traseul are un grad de dificultate dificil, datorat lungimii lui și diferenței de nivel, și va putea fi străbătut în aproximativ 8 – 9 ore.
Drumețiile în acești munți necesită condiție fizică generală bună și echipament adecvat (încălțăminte cu talpă aderentă, pelerină de ploaie, rucsac, apă și alimente etc).
Locurile sunt limitate, iar cei ce se înscriu trebuie să aibă experiența montană necesară.
În cazul în care vremea va fi neprielnică se va anunța amânarea excursiei pentru o dată ulterioară.
Pentru informații suplimentare și programare, persoana de contact va fi Olivian Darie, inspector de specialitate în cadrul SPJPTCAS Bacău.
Informații tehnice despre toate cele douăzeci și două de trasee din zona montană a județului Bacău, pot fi accesate pe site-ul SPJPTCAS Bacău www.turism-bacau.ro, la https://turism-bacau.ro/muntii-tarcau-gosmanu/, https://turism-bacau.ro/muntii-ciucului/, https://turism-bacau.ro/trasee-montane/.
De asemenea, acestea se regăsesc și pe pagina de Facebook a SPJPTCAS Bacău, la https://www.facebook.com/turismbacau2016, cât și pe aplicația Visit Bacău.
Romulus-Dan BUSNEA
Foto: Olivian DARIE