În parteneriat cu Phronesis – Centru Educațional, Asociația Tholus a organizat în perioada 26 iunie – 31 august, proiectul „ThoSummerCamp”, proiect finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Act for Tomorrow.
Perioada vacanței de vară este pentru copii un moment prielnic pentru experiențe de neuitat și totodată o șansă extraordinară pentru copii de a experimenta ceea ce au învățat de-a lungul unui an școlar prin activități practice. În această perioadă, cei mai mulți copii sunt lăsați în fața televizoarelor sau a gadgeturilor pierzând de fapt farmecul vacanțelor. Scopul acestor tabere de vară este de a da o șansă copiilor în direcția dezvoltării inteligenței sociale, într-un cadru distractiv și relaxant, dar și de a lega prietenii noi.
„ThoSummerCamp” a constat în două sesiuni de tabără de zi, în lunile iulie și august, într-un cadru de poveste cu tematică educativ-distractivă. Mai exact, în perioada 24-28 iulie și 21-25 august, 84 de copii au participat la 2 tabere tematice de zi. Tematicile abordate (Lb. Engleza, Pictură, Muzică, Dezvoltare personală și Drumeție) au avut drep scop dezvoltarea a cel puțin 7 abilitați sociale cheie: colaborarea și relaționarea în diverse situații, adaptabilitatea, inițiativa și spiritul de echipă, descoperirea și dezvoltarea simțului artistic, dezvoltarea curiozității și a imaginației, supraviețuire, orientare și cunoașterea naturii, abilități lingvistice, etc.
Taberele au avut loc în localitatea Diaconești, jud. Bacău, într-o locație de poveste, unde au participat, pe lângă cei 84 de copiii cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani, și un număr de 12 tineri voluntari și 8 instructori – cadre didactice și/sau traineri specializați în educație non-formală.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplu instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.
„Pentru noi, organizatorii, a fost o experiență „mai vrem” în sensul în care energia și bucuria copiilor ne-a copleșit stârnind uneori hohote de râs și alte ori lacrimi de emoție.” (Cătălina Pintilie – voluntar și profesor Lb. Engleză)
„Acest gen de tabere sunt pentru copii o necesitate pentru că acoperă nevoia lor de explorare mai ales în mijlocul naturii. Materia predată în școală și programa școlară prea puțin vine în întâmpinarea acestei nevoi. Sperăm să reușim și în viitor să le mai oferim copiilor acest tip de experiențe” ( Iustina Unguraș – voluntar și profesor Geografie)
Asociația Tholus își propune să realizeze proiecte educaționale, sociale și de cercetare. Prin aceste proiecte asociația își propune să intervină în mod activ și practic în viața comunitară împlinind nevoi. Asociația Tholus desfășoară proiecte și în parteneriat pentru că în acest mod perspectiva realizării proiectelor crește și mai mult în seriozitate și profesionalism.