Fondatorul clubului de arte marțiale Seishin, Doru Botez și fostul comandant al ISU Bacău, generalul Mihai Simionescu, au fost declarați, astăzi, cetățeni de onoare ai municipiului Bacău. Din păcate, pentru generalul Simionescu, acest titlu a fost oferit post-mortem, el decedând în luna august a acestui an.
Mihai Simionescu a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne — arma Pompieri 1976-1979, după care a lucrat la Grupul de Pompieri al Judeţului Bacău în calitate de comandant de pluton, locţiitor comandant companie, ofiţer cu operaţiile şi pregătirea pentru luptă în perioada 1979-1988, apoi ofiţer în cadrul Statului Major al unităţii între 1990-1992, şef birou logistic, locţiitor pentru servicii, adjunct aI comandantului pentru logistică între 1992-2001, apoi comandant al Grupului de Pompieri „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău intre 2001-2004, ultima funcţie deţinută fiind de inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău.
S-a remarcat prin contribuţia adusă la înlăturarea urmărilor negative ale inundaţiilor din anul 2005 din municipiul Bacău, cât şi prin reuşita Infiinţării SMURD în Bacău, în anul 2009. Prin Decretul preşedintelui României din 01.12.2008, lui Mihai Simionescu i s-a acordat gradul de general de brigadă cu o stea.
Ca apreciere pentru activităţile desfăşurate i s-au conferit următoarele medalii, ordine şi decoraţii: Semnul Onorific „in Serviciul Patriei” pentru ofiţeri pentru 25 de ani de activitate şi rezultate meritorii în îndeplinirea atribuţiilor şi în pregătirea profesională, Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, Emblema de Merit „Acţiuni umanitare” clasa a III-a
Doru Botez s-a nascut in judetul Neamt la Borlesti, intr-o familic de cadre didactice. A absolvit Facultatea de Electrotehnică din laşi, promoţia 1969, a fost inginer la Aerostar Bacau dc cand a absolvit si pana cand s-a pensionat. Doru Botez este decanul de vârstă al maeştrilor de Shotokan din România şi este membrul fondator al Federatiei Române de Arte Martiale. Are centura neagră cu şapte dan în Shotokan şi cea neagră în Tai Chi Chuan. În 2007 a primit titlul de Antrenor Emerit eliberat de Agentia Naţională pentru Sport. Este antrenor coordonator la sectia de arte martiale de la Sport Club Municipal Bacău.
În 1990 înființează clubul „Seishin„ care tradus din japoneză înseamnă „spirit”, și care a fost primul club de arte marțiale din Bacău de după Revoluție. Astfel, și-a văzut visul împlinindu-se înființând mult râvnita școală de karate. A început în forță, iar în anul 1990 avalanșele de elevi dornici de a învață karate l-au făcut să înceapă să predea în serii și la ore diferite pentru începători și avansați. Elevii de ieri sunt senseii de astăzi și duc mai departe această disciplină și mod de viață. Astfel numai în municipiul Bacău sunt șase cluburi de karate conduse de foștii elevi ai acestuia. Doru Botez este omul fără vârstă, care a învăţăt artă Tăi Chi Chuan de la Cezar Culda, centură neagră cu şapte dan, preşedintele departamentului de stiluri interne din cadrul Federaţiei Române de Arte Marţiale.
El a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Bacău pentru meritele sale deosebite în promovarea sportului și a unui stil de viață sănătos în rândul tinerilor dar și a adulților, cât și pentru exemplul de curaj, moralitate și corectitudine pe care l-a sădit și îl sădește în continuare în rândul tinerilor generații, cât și pentru activitatea să și implicarea sa în comunitate
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.