La nivelul judeţului Bacău, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2022 (înainte de contestaţii) este de 33,9%, mai mare decât rata națională (înainte de contestații), care este de 32.5%.
În această a doua sesiune, au fost 915 candidați înscriși, iar dintre aceștia 753 au fost prezenți, 162 nu s-au mai prezentat, 255 dintre cei care au susținut examenul au fost declarați promovați și 498, respinși. Din totalul candidaților promovați, 185 fac parte din promoţia curentă, iar 70 sunt din promoţiile anterioare. Pentru candidaţii din promoția 2021-2022, rata de promovare este de 34,8%, iar în cazul promoțiilor anterioare, rata candidaților promovați este de 31,5%. Aceste procente de promovare sunt calculate la totalul candidaţilor prezenți.
Cea mai mare medie pe judeţ, respectiv 9.76, a fost obţinută de un candidat absolvent al Colegiului „Mihai Eminescu” din Bacău. Următoarea medie este de 9.20 şi aparţine unui absolvent al Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” Bacău. S-au înregistrat și 4 medii peste 8 (opt), alte 40 de medii peste 7 (șapte) și 209 medii mai mari sau egale cu 6 (șase).
Rezultatele (înainte de contestaţii) înregistrate în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2022 au fost afișate astăzi, 31 august, în cele 5 centre de examen organizate la nivel de judeţ, respectiv trei în Bacău (Colegiul Economic „Ion Ghica”, Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” și Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare”), unul în Oneşti (Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”) şi unul în Comăneşti (Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika”), dar şi pe pagina web dedicată a Ministerului Educaţiei http://bacalaureat.edu.ro/ . La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, 31 august, până la ora 18.00, în centrele de examen unde candidații au susținut probele scrise. Aceștia completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
După soluționarea contestațiilor, rezultatele finale vor fi comunicate pe 3 septembrie.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.