Un alt drum județean de importanță zonală va fi modernizat, începând din această vară. Astfel, ieri, la sediul primăriei din Săucești, a fost semnat contractul de reabilitare și modernizare a DJ207F, drum care unește trei localități importante din proximitatea municipiului Bacău.
La eveniment, au participat atât primarul comunei Săucești, Valentin Manea, alături de președintele CJ, Sorin Brașoveanu, vicepreședintele, Silviu Pravăț, cât și edilii comunelor învecinate pe unde trece artera rutieră, Ionel Alcaz, primăria Berești Bistrița, și Petre Dochia, primăria Letea Veche.
„Este cel de-al treilea contract, în numai o săptămână, pe care-l semnăm pentru modernizarea unor drumuri județene. Asta după ce, lunea trecută, s-a parafat contractul pentru drumul care leagă comuna Nicolae Bălcescu de comuna Luizi Călugăra, și, weekend-ul trecut, cel dintre localitățile Strugari și Măgura. Este un drum județean mult așteptat care se adaugă celor 95 de kilometri din drumul interjudețean Bacău-Neamț, precum și celor peste 139 de kilometri de drumuri județene, asfaltați în ultimii doi ani”, a declarat președintele CJ, Sorin Brașoveanu.
Porțiunea de drum județean care, cel mai probabil, la vară, va intra în refacere și modernizare, are o lungime de circa 2,7 kilometri, valoarea lucrărilor ridicându-se la circa 8,4 milioane de lei. Practic, drumul face legătura între localitățile Berești Bistrița, Pădureni și Săucești, spre satul Hold din comuna Letea Veche. „Însă, și mai important este că acest drum face legătura cu centura Bacăului, dar și cu viitoarea autostradă A13, proiect în care, acum doi-trei ani, puțini credeau că este posibil.
Or, tocmai zilele trecute a fost făcut primul pas prin semnarea contractului pentru proiectarea acestei autostrăzi, soluția cea mai fezabilă, mai ieftină și mai puțin dăunătoare mediului”, a subliniat Sorin Brașoveanu. Durata de execuție a lucrărilor de refacare și modernizare a DJ207F este de 16 luni, dintre care două luni vor fi alocate proiectării și obținerii avizelor. Lucrările vor presupune așternerea a mai multor straturi, unul de 20 de cm, din balast, altul de 15 cm, din piatră spartă și ultimele două, din mixtură asfaltică.
Pentru preluarea apelor, vor fi amenajate șanțuri, podețe, inlcusiv pentru accesul la curțile localnicilor, precum și indicatoare rutiere, marcaje și borne kilometrice. Antreprenorul care va executa lucrările este firma DANLIN SRL din Neamț.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.