Unul din lucrurile pe care le veți citi în aceste puține rânduri este acela că mintea poate fi solicitată să găsească răspunsuri pentru dumneavoastră. Când vă puneți întrebări- de exemplu, “Cum aș putea să-mi îmbunătățesc sănătatea sufletului și a trupului?”, mintea dumneavoastră își începe urgent misiunea de căutare și de găsire a răspunsului corect. Întrebarea formulată o îndeamnă să găsească cât mai repede soluția perfectă.
Pasul următor în cadrul procesului de reușită vă îndeamnă să alegeți corect ceea ce vreți și să o faceți în așa fel încât să vă activați mintea și să acționați imediat pentru a realiza obiectivul propus. Vă voi explica mai clar. Înainte de toate, pun o întrebare simplă: “Ce vreți?” Stop, nu vă grăbiți! Înainte de a da un răspuns, eu vă sugerez să îndrăzniți să faceți ceva care să merite cu adevărat și să fie realizabil.
Astfel,“Nu mai vreau să fiu bolnav!” devine automat “Vreau să fiu sănătos!”; “Nu mai vreau să fiu gras!” devine fără doar și poate “Vreau să arăt bine!” sau “Nu mai vreau să fiu sedentar!” devine “Vreau să fac mișcare fizică aproape zilnic!”. Aceste înșiruiri de propoziții sunt metode de reformulare pentru a enunța ceea ce vreți în loc de ceea ce nu vreți. Tot ceea ce trebuie să faceți este să exprimați inversul nemulțumirii pe care o aveți. Este simplu: refaceți propoziția, schimbându-i sensul cu 180 de grade. Dacă spuneți: “M-am săturat să țin cure de slăbire toată viața!”, opusul ar fi “Vreau să trăiesc sănătos începând din acest moment și tot restul vieții!”
Probabil vă veți întreba ce importanță au toate acestea pentru ceea ce ne interesează pe noi. De ce să inversăm niște propoziții, dacă nu vă vor ajuta să fiți sănătos, să arătați mai bine, să vă reactivați tonusul sau să vă remediați orice altă problemă! Bună întrebare, cititorule! “Acum să te văd, dragă terapeut, cum reușești să exprimi ceea ce vrei să transmiți.” Știu că nu este ușor pentru mine, dar surpriză: am “Asul din mânecă”. Și am să-l folosesc! Am o singură rugăminte, răspunsul poate fi unul discret? Ce spuneți, rămâne între noi? Cum de ce? Nu ați auzit de “magia îndeplinirii dorințelor”? Da, este adevărat! Majoritatea oamenilor nu au nicio idee despre acest lucru care este cu adevărat important. Eu vreau să gândiți curajos de discret, altfel decât ați făcut-o vreodată. “Îndrăzniți ceva care să merite cu adevărat!” sau altfel spus de mine “Nu-ți pierde vremea cu ceva care nu merită!”
Alege un răspuns care ți se potrivește, un răspuns doar al tău. Nu te uita nici în stânga, nici în dreapta. Privește doar în față! Tu ești acum cel mai important și nu te lăsa influențat de sugestii eronate! Dacă vei practica această tehnică discretă înseamnă că poți face sau avea orice îți dorești, deoarece persoana responsabilă pentru toate acestea ești tu însuți, cititorule. Când vorbim despre sănătate, totul este admis. Din această perspectivă nu rezultă nimic rău. Pur și simplu, îți poți crea exact acel gen de viață pe care îl preferi. Iar asta mă aduce la subiectul acestei discuții transparente.
Acordați atenția cuvenită segmentului Alimentației în viața dumneavoastră. Nu mâncați niciodată la întâmplare. Alimentația este una dintre cele opt legi ale sănătății. Respectați-le, cu tot atâta discreție și pe celelalte șapte. Care sunt? Eu nu mă supăr să mă repet. Această repetiție este benefică și pentru mine. Ce spuneți de “O gură de aer proaspăt” sau de “Koh-i-noor”-somnul să fie de 7-8 ore în fiecare noapte. Vă aduceți aminte de “Apa, miracolul vieții”– să folosiți din belșug apa atât în uz intern cât și extern sau ce spuneți de “Tinerețe fără bătrânețe”– să faceți mișcare fizică în mod frecvent. Au fost subiecte în care v-am îndrumat cu discreție să fiți cumpătați în lucrurile bune și vă sugeram să vă înfrânați de la cele dăunătoare și mai presus de toate, spuneam cu o emoție covârșitoare pe care o simt și în acest moment: “Încredeți-vă în Dumnezeu!” Cât adevăr!
Acum nu-mi mai este greu să vă dau răspunsul pe care vi l-am promis. Mi-ar fi și mai ușor dacă dumneavoastră ați fi un bun exemplu pentru ceilalți membri ai familiei, ajutându-vă reciproc în cele bune și încurajându-vă în îndepărtarea obiceiurilor greșite. În special, stimulați-i pe copii să adopte încă din fragedă pruncie obiceiurile corecte de alimentație. Alimentele benefice sănătății noastre ar trebui să constituie așadar, Dieta Ideală pentru Om. La baza acestei diete sunt alimentele care trebuie consumate în cantități mari cum ar fi: cereale, leguminoase, fructe și legume, nuci și semințe, pește de calitate și cât mai puțină carne. Dacă omul consumă zilnic în mod echilibrat din toate aceste alimente enumerate, care constituie Dieta Ideală, sănătatea va avea numai de câștigat. Și așa „Vreau să fiu sănătos!” devine “Sunt sănătos!”; “Vreau să arăt bine!” este înlocuit cu propoziția “Chiar îmi place de mine!” Iar “Vreau să fac mișcare în fiecare zi” se transformă rapid în cea mai iubită expresie “Sunt în formă maximă!”
Am reușit, nu-i așa? V-am convins. Glumesc! Știu că sunteți inteligenți, singuri ați concluzionat corect. Exemplul meu preferat sunt angajamentele pe care vi le luați față de voi înșivă, făcând în mod conștient promisiuni ca: “Voi face fapte bune!” sau “Voi fi corect cu mine însumi și cu cei din jurul meu!” Așadar, dorința trebuie să vină din interior. Simplificând lucrurile, de această dată pot și eu concluziona: Ceea ce accepți în lumea ta lăuntrică este factorul declanșator al experiențelor trăite în realitate. Și bazându-mă pe acest lucru, vă pun aceeași întrebare: „Ce vreți?” Atenție, răspunsul pe care-l dați vă definește adevărata identitate!
Fii cât mai discret!
Carmen Barcan, terapeut
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.