19 ianuarie 2025

Din urgie în urgie către noua iobăgie

O, ce veste minunată! Ce frumos să știi că orice critică sau îndoială față de politica guvernului te poate transforma într-un terorist! Nu contează dacă ești persoană fizică sau juridică, mass-media sau oenge, toți suntem la fel de vinovați în ochii autorităților. Dacă nu v-ati săturat de restricțiile impuse cu bâta în timpul așa-zisei pandemii și ati sperat că, odată ce virusul nu mai e periculos, băieții se liniștesc, v-ați înșelat!

Legea nr.68/2023 votată zilele trecute prevede că Starea de alertă teroristă se declară de CSAT sau, în caz de urgență, de președinte. Puteți să vă uitați în Constituție, nu veți găsi nimic de genul ăsta. E o altă invenție a lor. Libertatea de expresie s-a dus dracului pentru că serviciile secrete sau Autoritatea Națională de Comunicații (ANCOM) decid dacă ceea ce ai scris sau ai postat îndeamnă la terorism. Într-o țară normala decizia o ia un judecător. Poți fi percheziționat informatic, arestat sau amendat la simpla sesizare a serviciilor și a ANCOM.



Dar cine mai are nevoie de democrație când putem avea oameni cu putere absolută care să ne spună ce să gândim și ce să facem? Sigur, poate sună ca o dictatură, dar să nu ne lăsăm influențați de cuvinte negative. Este o lege care ne va proteja de teroriști și propagandă, deci ce poate fi mai important decât asta? Sigur, libertatea este un pic supraevaluată, mai ales când te împotrivești directivelor de la Bruxelles.

Pai, când liderii UE ne învață părintește cum să salvăm planeta mâncând viermi și mergând pe jos, cum să vină terorisul român și să spuna că așa ceva e o prostie?! E drept, ideile cu care ne luminează în ultima vreme birocrații europeni se cam aseamănă cu alimentația rațională a lui Ceaușescu și cu deciziile de economisire a energiei din ultima perioada a comunismului, dar, ciocul mic, n-avem voie să propagăm astfel de blasfemii, că vin mascații peste noi și ne arestează pentru propagandă teroristă.

Și nu e doar atât. Toată lumea a fugit după fenta cu pragul valoric pentru abuzul în serviciu dar nu v-ați uitat că există în lege o prevedere că abuzul în serviciu se va aplica oricărui cetățean care încalcă regulamentele europene! Exact! Sunt mii de acte normative adoptate la nivelul UE de care nu aveți habar dar vă așteaptă închisoarea dacă le încălcați!

Iar daca mai vorbim despre deschiderea pieței pentru executorii judecătorești din UE, ajungem în plină distopie, în care, dacă tu, cetățean din Bacău îndraznești să scrii pe Facebook  că nu e normal să ni se impună să renunțăm la animale ca să mâncăm râme, o să vină autoritățile românești peste tine și să te acuze de terorism, te arestează, te judecă pentru abuz în serviciu, întrucât ai încălcat ceva regulament european, ești condamnat la o amendă pe care nu o poți plati și vine un executor olandez și îți vinde casa. S-ar putea sa ni se pară un scenariu un pic exagerat acum; dar să ne amintim ce tâmpenii ne-au fost impuse în „pandemie”.

Până atunci avem deja lucruri permise în țară dar pe care UE le-a interzis. Utilizarea anumitor pesticide și erbicide, de exemplu. Dupa noua lege, chiar daca legislația românească îți permite să le utilizezi, intri la belea pentru că există un Regulament UE care le interzice. La fel cu anumite tipuri de fumigante pentru tratarea solului sau a unor substanțe chimice utilizate în unele produse cosmetice sau de îngrijire personală. Un alt exemplu este comercializarea de ouă provenite de la puii crescuți în cuști foarte mici. Aceste cuști, numite „baterii”, sunt interzise în întreaga Uniune Europeană începând cu anul 2012, însă în România acestea sunt încă permise. Utilizarea sacoșelor de plastic subțire, folosirea cuțitelor la sacrificarea animalelor, utilizarea coloranților azoici în industria textilă sunt alte exemple.

 

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img