In România este tot mai greu sa intelegi ce se intâmpla in Ucraina. Asta deoarece aproape toate informatiile livrate publicului sunt distorsionate si reinterpretate in maniera agresiv anti-ruseasca astfel incât, din start, informatia este viciata.
Asa se face ca intâlnirea dintre Putin, Merkel si Hollande ne-a fost prezentata ca un ultimatum al Germaniei si Frantei la adresa Rusiei, când, de fapt, dupa cum scrie Le Figaro, Putin a fost cel care i-a invitat la discutii pe cei doi lideri.
Dupa cum am mai spus-o, ne aflam, in prezent, sub un puternic bombardament informativ, deoarece se incearca inducerea unui sentiment colectiv de nesiguranta care sa permita acceptarea de catre români a limitarilor drepturilor constitutionale si „ajutorul” dezinteresat al aliatilor atlantici.
Revenind la intâlnirea tripartita Putin-Merkel-Hollande, ea s-a desfasurat in contextul in care fostul secretar general al NATO, Anders Rasmunssen tocmai punea paie pe foc anuntând ca Rusia intentioneaza sa ocupe Tarile Baltice.
Dupa intâlnirea de la Moscova, s-au petrecut trei lucruri: o promisiune pentru o intrevedere la Minsk pentru un plan de pace, o declaratie a lui Putin care a spus ca nu vrea razboi dar nu accepta noua ordine mondiala in care numai unii (aluzie la SUA) sa decida si un articol in Frankfurter Allgemeine Zeitung in care surse din serviciile secrete germane sustin ca pierderile ucrainene nu sunt de 5.000 de oameni ci de 50.000 de militari si civili.
Cifrele avansate de nemti il contrazic pe Porosenko, si pot fi considerate ca fiind o presiune germana la adresa sa, deoarece il pun in dificultate deoarece ar putea afecta procesul de mobilizare si ar da apa la moara criticilor interni.