Atracția ultimei lunii din acest an, la Muzeul de Științele Naturii din Bacău, este dată de „oaspetele” permanent al instituției, supraviețuitor al ultimei perioade glaciale.
Este vorba despre rinocerul lânos (Coelodonta antiquitatis), specie dispărută (extinctă), cu origini în stepele nordice ale Eurasiei și care a populat planeta în prima epocă a Cuaternarului (Pleistocen), supraviețuind ultimei perioade glaciare.
Rinocerul lânos a fost declarat exponatul lunii decembrie la Muzeul de Științele Naturii din cadrul Complexului Muzeal „Ion Borcea” Bacău, informații prețioase despre specie, putând fi aflate printr-o simplă vizită la sediul instituției din Parcul Cancicov din municipiu.
Pentru atracție, echipa de specialiști a Muzeului provoacă publicul la un „pariu”:„Cum v-aţi simţi dacă aţi fi oameni de Cro-Magnon şi, umblând prin stepă la vânătoare, cu speranţa de a vâna măcar un iepure, ceva, care să vă ţină de foame până mâine, v-aţi trezi faţă în faţă cu o bestie enormă, neagră, cu un corn uriaş pe nas şi cu nişte ochi mici, dar ameninţători, care se uită la voi cu un amestec de furie şi de neîncredere? Punem pariu că v-ar îngheţa sângele în vene şi nu numai din cauza frigului care domnea în stepă în timpul ultimei glaciaţiuni…”.