Jocurile de noroc sunt o pasiune comună în rândul generațiilor tinere. La început, jocurile video nu sunt ușor accesibile pentru toată lumea. În cele mai multe cazuri, trebuie să vizitați o sală de jocuri înainte de a vă putea juca. Astăzi, tehnologia a schimbat întregul proces. Puteți juca jocuri video oriunde, acasă, în deplasare sau la serviciu.
Calculatoarele și consolele de acasă sunt printre cele mai populare platforme de jocuri, iar jocurile se pot desfășura oriunde cu ajutorul tabletelor și al telefoanelor inteligente. Deși jocurile oferă această senzație incitantă, ele pot deveni, de asemenea, o problemă gravă dacă nu sunt gestionate corect. Acest articol va discuta despre dependența de jocuri în rândul tinerei generații, despre cauzele acesteia și despre soluții.
Jocurile de noroc în rândul generației mai tinere
Numărul tinerilor care devin dependenți de jocuri este în creștere. Chiar și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat-o ca fiind o tulburare de joc și a fost inclusă în revizuirea Clasificării Internaționale a Bolilor datorită ratei sale de creștere.
Conform OMS, dependența de jocuri de noroc este definită ca un model de comportament identificat ca fiind un control deficitar asupra jocurilor de noroc, care crește prioritatea acordată jocurilor de noroc față de alte activități, până la punctul în care jocurile de noroc preiau alte activități și interese zilnice, precum și dorința de a continua în ciuda apariției consecințelor negative.
În timp ce unele studii au arătat beneficiile jocurilor video asupra sănătății fizice și fiziologice, majoritatea studiilor s-au concentrat asupra aspectului negativ al jocurilor video. După cum a raportat Centrul de Cercetare Pew în 2018, 83% dintre fetele mai tinere și 97% dintre băieții tineri din SUA au confirmat că se joacă jocuri video.
Un alt studiu a fost realizat în rândul adolescenților din Hong Kong în 2014, iar peste 94% dintre respondenți au declarat că folosesc internetul sau jocurile video. Acest lucru arată ritmul în care jocurile sunt frecvente în rândul tinerilor.
De ce creează dependență jocurile de noroc în rândul generației mai tinere?
În timp ce jocurile de noroc moderate sunt distractive, jocurile online pot duce la mai multe efecte secundare negative, cum ar fi depresia, anxietatea, stângăcia socială și ruinarea relațiilor cu prietenii și familia. Dependența de jocuri este frecventă în rândul generației tinere din mai multe motive. Mai jos sunt prezentate câteva motive pentru care tinerii adolescenți pot fi dependenți de jocuri.
Jocurile de noroc online sunt ieftine
Internetul a făcut ca totul să fie accesibil tuturor. Spre deosebire de zilele trecute, jocurile devin mai ieftine în fiecare an. Orice tânăr adolescent cu o slujbă cu jumătate de normă își poate permite să cumpere o consolă de jocuri.
Recompense
Aceasta este una dintre forțele motrice ale dependenței de jocuri de noroc în rândul generațiilor tinere. Majoritatea jucătorilor petrec ore întregi online încercând să bată cel mai înalt record pentru a obține o recompensă sau puncte. Acest lucru este, de asemenea, similar cu industria cazinourilor online. Un bonus casino îi răsplătește pe jucătorii obișnuiți cu mai multe bonusuri și promoții pentru a-i face să continue să joace pe site-ul lor.
Ecuația este simplă: cu cât joci mai mult online, cu atât mai mare este recompensa. Acest concept este suficient pentru a face orice jucător dependent. Dacă ești familiarizat cu Angry Birds, vei fi de acord că este întotdeauna dificil să lași jos consola atunci când ești aproape de a termina un nivel.
Dominanță
Toată lumea vrea să fie cea mai bună în ceva, ceea ce se numără printre factorii care stimulează jocurile online în rândul tinerilor adolescenți. Entuziasmul de a fi cel mai bun jucător din comunitatea de joc este satisfăcător. Să rămâi în fruntea clasamentului este o afacere serioasă în lumea jocurilor. Și singura modalitate de a obține acest lucru este să investești mai multe ore de muncă neobosită în jocurile online.
Acceptare
Acesta este un alt factor critic care cauzează dependența de jocuri la tinerii adolescenți. Pentru unii tineri este dificil să relaționeze social în viața reală. Așa că au considerat jocurile online ca fiind o evadare perfectă de la luptele din lume.
Unul dintre beneficiile jocurilor online este că poți socializa cu oameni care împărtășesc aceeași dragoste pentru jocuri ca și tine. Se creează un sentiment de apartenență și de acceptare. De cele mai multe ori, nu există loc pentru hărțuire și tachinări online. Toată lumea se implică în joc și chiar o face în grup.
Efectele negative ale dependenței de jocuri de noroc
Chiar dacă cercetările privind dependența de jocuri sunt încă la început, studiile au raportat că tinerii adolescenți dependenți de jocuri ar putea avea o gamă largă de efecte negative, inclusiv probleme comportamentale, sociale și emoționale. În timp ce dependența de jocuri diferă de la un copil la altul, există probleme comune de care ar trebui să fiți conștienți. Acestea includ:
● Neglijarea hobby-urilor
● Furie sau agresivitate fizică
● Depresie
● Note școlare slabe
● Dieta nesănătoasă și greutatea
● Privarea de somn
● Managementul slab al emoțiilor
Cum poate fi încurajată tânăra generație să se joace în mod responsabil?
Persoanele care se angajează în jocuri online ar trebui să fie conștiente de timpul pe care îl dedică activităților de joc. În cazul copiilor care nu știu când să se oprească, părinții sau tutorii au mult de lucru. Aceștia pot începe prin limitarea timpului petrecut de copii în fața ecranului, inclusiv a jocurilor, la maximum două ore pe zi.
De asemenea, se pot asigura că copiii lor văd jocurile ca pe o recompensă după ce își îndeplinesc alte responsabilități, cum ar fi munca la școală sau treburile casnice.
Concluzie
Deși jocurile de noroc au mai multe atașamente negative, acestea pot fi satisfăcătoare și distractive atunci când sunt folosite în mod corespunzător, cu moderație și în mod responsabil. Din nou, utilizarea jocurilor de noroc pentru a modela domeniul educației, al afacerilor și al asistenței medicale este în creștere. Deci, acest lucru arată că jocurile online nu pot fi eliminate în rândul tinerilor.
Părinții sau tutorii ar trebui doar să se asigure că își țin sub control copiii. Dacă observați orice semn de dependență de jocuri în rândul copiilor dumneavoastră, este recomandabil să solicitați ajutor profesional.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.