23 ianuarie 2025

Dedeman privește spre viitor fără să uite trecutul

Compania băcăuană susține restaurarea monumentelor istorice

Asociația Monumentum, din Sibiu, care aplică proiectul „Ambulanța pentru monumente” de restaurare a unor obiective importante din patrimoniul național, va avea o reprezentanță și în centrul Moldovei, alături de celelalte șapte reprezentanțe din țară. Informația am primit-o chiar de la președintele Asociației Monumentul, arhitectul Eugen Vaida, pe șantierul pentru recondiționarea acoperișului unei biserici construită în anul 1648 în satul Șesuri, din comuna Măgirești. Surprinzător, exact în acel moment pe șantier a ajuns și președintele companiei Dedeman, Dragoș Pavăl, care a confirmat interesul acesteia pentru reabilitarea obiectivelor noastre de patrimoniu.



„La Șesuri – spunea Eugen Vaida – este prima noastră intervenție în județul Bacău, dar vor rămâne definitiv reprezentați în zonă, unde vom avea două intervenții anual, în următorii cinci ani cel puțin. Și această primă intervenție are loc cu ajutorul sponsorului nostru principal, compania Dedeman, care și-a dorit să sprijinim patrimoniul și în această regiune. Când l-am solicitat prima oară pe domnul Pavăl, m-a întrebat scurt «Cu ce pot să te ajut»”.
Președintele Dedeman ne-a surprins la propriu în timp ce ne aflam pe șantierul de la Șesuri, împreună cu Eugen Vaida, cu primarul Câdă Ionică și cu directoarea Direcției Județene pentru Cultură, Simona Drob, dar și cu admirabilii voluntari și meșteri de acolo. Era o zi cu o ploaie aproape diluviană, care când pornea, când stătea, și mai ales era ziua în care Dragoș Pavăl tocmai își aniversa ziua de naștere, în avans cu vreo trei zile, pentru sărbătoritul împlinește 55 de ani abia astăzi, 22 iunie.

Plantăm fapte bune

Președintele Dedeman a văzut surpriza creată de venirea sa, dar ne-a amintit că Dedeman a plantat fapte bune în România și până acum – aluzie la inițiativa națională „Plantăm fapte bune”, sprijinită de compania din Bacău și prin care numai în Moinești au fost plantați în acest an 50.000 de arbori, o pădure care este deja supranumită „Pădurea Dedeman”.

„Încă de la începuturile companiei Dedeman am înțeles că este extrem de important să fim atenți și să întoarcem comunității o parte din ceea ce câștigăm. La fel de important pentru noi este să susținem Educația, Cultura, Sportul, dar extrem de important este să ne conservăm și monumentele, clădirile care sunt mărturii ale tradițiilor noastre. Aici, la Șesuri, am făcut un mic gest în acest sens. Suntem în continuare alături de Ambulanța pentru Monumente, dar de câte ori vom avea ocazia să sprijinim și alte astfel de proiecte nu vom ezita să o facem”.
Dragoș Pavăl, președintele companiei Dedeman

Proiecte pentru un nou destin al Bacăului

Pe șantierul de la Șesuri a fost foarte potrivit să aflăm și ce alte proiecte mari are Dedeman pentru Bacău. „Avem în pregătire investiții majore care să schimbe cumva destinul orașului – a spus Dragoș Pavăl. Un proiect de anvergură este un mix rezidențial-retail-office, unde ne vom muta sediul central, dar unde vom atrage și companii internaționale care să aibă acolo angajați. Avem două proiecte de logistică la care lucrăm să le autorizăm și le vom construi. Și, cel mai important proiect pe care îl avem în vedere și la care lucrăm, este ca în Bacău să înființăm fizic o școală internațională, încât tinerii care au acum copii să le construiască viitorul având la ei acasă o școală de mare calibru”.

Retailul este port-businessul companiei Dedeman – a mai spus președintele ei -, dar aceasta are investiții în diverse domenii – în real-estate, în producție și, mai nou, și în agricultură. În agricultură are participații într-o companie care operează terenuri agricole, cu plasamente și suprafețe mari de teren pe care, în această fază incipientă, le dă în arendă companiilor mici, de profil.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img