15 noiembrie 2024

- manifestările vor începe joi, 28 iunie, și se vor termina pe 30 iunie

„De la cercetarea științifică la practica medicală bazată pe dovezi” la cea de a XIII-a ediție a Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgență Moinești

Timp de trei zile, în această săptămână, în Moinești își vor da din nou întâlnire mari somități ale lumii medicale, pentru a participa la evenimentul, devenit deja o tradiție, „Zilele Mediale ale Spitalului Municipal de Urgență Moinești”, aflat la a XIII-a ediție. Discuțiile se vor concentra în acest an pe o temă de actualitate: „De la cercetarea științifică la practica medicală bazată pe dovezi”.

Vor fi trei zile pline, care vor începe de joi, cu „Ziua asistenților medicali”, dar și cu demonstrații operatorii transmise live. În toate aceste zile vor susține cursuri și sesiuni științifice profesori universitari doctori de la diferite clinici medicale din țară și străinătate (Israel, Italia, Franța, Spania, Republica Moldova, Ucraina etc).



Și vineri, ziua va începe tot cu demonstrații operatorii, în paralel cu organizarea de sesiuni științifice dedicate medicilor rezidenți, dar și specialiștilor în Kinetoterapie, pentru ca de la ora 14.00 să aibă loc deschiderea oficială a reuniunii, la care au confirmat participarea peste 800 de medici, asistenți, invitați, printre care și reprezentanți de la Agenția Națională de Transplant, dr. Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătății și președinte al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, invitați de la Academia Română, de la Colegiul Național al Medicilor, de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, de la Academia de Științe Medicale, dar și de la Uniunea Medicală Balcanică.

Un punct important pe agenda de organizare este și Masa rotundă cu tema „Dezvoltarea turismului medical în România”, dar și cea cu tema „Strategia Națională 2017 – 2020 în Sănătate” a Asociației Spitalelor din România, la care și-au anunțat prezența peste 80 de manageri de spitale din întreaga țară. Ca și în edițiile anterioare, partenerii manifestării sunt Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T.Popa” Iași, Societatea Română de Chirurgie, Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău (unde în paralel se vor organiza anumite sesiuni științifice) și, începând cu acest an, Uniunea Medicală Balcanică. Ultima zi, sâmbătă, 30 iunie, va fi dedicată workshop-urilor pe teme medicale, dar și altor sesiuni știintifice.

„Ne dorim să promovăm în continuare calitatea actului medical, acesta fiind factorul principal al performanțelor și profesionalismului. Ne bucurăm să avem, din acest an, alături de noi și Uniunea Medicală Balcanică, reprezentată de doamna președinte dr. Camelia Diaconu, o prestigioasă organizație cu care ne dorim să stabilim anumite relații profesionale între medici, stomatologi, farmaciști, alți oameni de știință, cu scopul impulsionării cercetării științifice medicale, care la noi în spital se derulează de 10 ani, prin departamentul condus de dr. Andrei Zală.”
Prof.univ. dr. Adrian Cotîrleț, managerul spitalului




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014