2 decembrie 2024

De ce au fost amendați doi cetățeni care au alertat Poliția că nu sunt lăsați să voteze

Procesul electoral pentru alegerile parlamentare din acest an a fost marcat de câteva incidente izolate.

Autoritățile au înregistrat patru sesizări privind posibile nereguli, însă, în urma verificărilor efectuate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), două dintre acestea s-au dovedit a fi nefondate. Polițiștii au aplicat trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.200 de lei.



Incidente semnalate și măsuri luate

  • Alertă abuzivă la Târgu-Ocna
    În Stațiunea Târgu-Ocna, un bărbat de 60 de ani a reclamat faptul că nu i s-a permis să voteze. Investigațiile au arătat că acesta era arondat unei alte secții de votare. Fiind vorba de o alertare abuzivă, bărbatul a fost amendat cu 1.000 de lei.
  • Scandal provocat în fața unei secții de votare
    Un bărbat de 48 de ani a sesizat poliția susținând că soția sa nu este lăsată să voteze. Verificările au arătat că femeia, neavând cetățenie română, nu avea drept de vot în România. Pentru scandalul provocat, bărbatul a fost sancționat cu o amendă de 200 de lei.

Măsuri de siguranță după încheierea votului

Efectivele MAI continuă să asigure desfășurarea în siguranță a procesului electoral și după închiderea urnelor. Polițiștii și jandarmii vor asigura paza materialelor electorale și a documentelor oficiale, inclusiv pe timpul transportului acestora către birourile electorale superioare, unde vor fi centralizate rezultatele votului.

Autoritățile reamintesc cetățenilor că semnalarea abuzivă a unor nereguli poate fi sancționată și îndeamnă la respectarea legislației pentru a menține un climat de ordine și siguranță pe durata întregului proces electoral.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -

Abonare