Nici la a șasea ediție peștele nu se va agăța singur în cârlig. Înafară de fair play-ul caracteristic pescarilor iubitori de natură, este vorba totuși de o competiție.
Nu valoarea premiului contează, ci cât se adună la cântar, după 5 ore consecutive de șfichiuit apa cu viermișori și dolofane râme. Trebuie tehnică, strategie, răbdare, dar mai ales un dram de noroc. O fi el un concurs ca între prieteni, posesori de permis ANPA 2022, dar de când se dă startul, e fiecare pentru el.
Șansele sunt egale pentru toți în lupta de a prinde un loc pe podium. La ultima ediție, bine dotați cu echipamente și darnici la mână în a arunca nadă, concurenți cu un palmares bogat în cupe și diplome, obținute pe merit la alte competiții, nu prea au avut cu ce se lăuda. S-au mai făcut populări, și se pare că și acțiunile desfășurate împotriva braconajului încep să-și vadă efectul.
Pentru cine nu s-a înscris încă la concurs, la magazinele de profil partenere, copetiția fiind organizată de voluntarii CRE Bacău, care gestionează lacurile Bacău II și Galbeni, mai are șanse să o facă duminică dimineață, la ora 5.00, direct la locul faptei. Înformații, lămuriri, aflați la Tel./WhatsApp: 0746.395.105.
Standurile, testate deja de mulți participanți, se înșiruie pe plăcile de beton de lângă baraj. Startul se dă la ora 6.00. Taxa de participare este de 50 de lei, pescarii sportivi putând opta pentru una din cele două variante de pescuit. La „feeder” sau „plută”, câte 20 la număr pentru ficare, în funcție de îndemânare și intuiție.
Regulamentul impune ca indiferent de câte scule are pregătite concurentul pe mal, se pescuiește numai cu una și un singur cârlig. Ca momeală nu sunt admise nălucile artificiale sau la peștișor viu. Peștele prins se păstrează, până la momentul cântâririi, în juvenice ecologice, cele din sârmă fiind interzise. Premiile, în bani și ustensile de pescuit, oferite de sponsori, sunt consistente. Se anunță zăduf, bucurii și decepții.