În ultimii 15 ani, sectorul iGaming a devenit una dintre industriile cu cea mai rapidă creștere din lume. Potrivit PWC, întreaga industrie va ajunge la o cifră de afaceri de 2.9 trilioane de dolari în 2026. Din aceste cifre, industria jocurilor de noroc reprezintă o parte mai mică, însă semnificativă. Per total, motivul principal pentru creșterea industriei iGaming este rata mare de progres tehnologic și utilizarea tehnologiilor inovatoare.
Așadar, la ce ne putem aștepta în viitor? Vom avea parte de mai multă inteligență artificială? Mai mult „machine learning”? Sau criptomonede? Rămâne de văzut, dat fiind faptul că totul se întâmplă foarte rapid în această piață atot-schimbătoare a jocurilor video. Hai să vedem, totuși, câteva dintre predicțiile noastre.
1. Elementul social rămâne un fundament cheie
Chiar dacă tehnologia stă la baza progresului și modului în care se adaptează iGaming-ul la nevoile viitorului, socialul joacă un rol esențial. Faptul că jucătorii intră în contact cu alți jucători, faptul că pot discuta între ei creează adevărate organisme virtuale care abundă în entuziasm și energie. Până la urmă, cu toții știm ce plictisitor este să te joci cu computerul.
Iar companiile de jocuri – fie că vorbim de cele de divertisment sau cele de jocuri de noroc, precum nitrocasino.com – folosesc tehnologia la maximum pentru a crea camere virtuale de joc unde oamenii discută, turnee și alte elemente surpriză care creează o experiență virtuală fascinantă.
2. Jocurile extrem de interactive câștigă teren
Companiile se adaptează la viitor folosindu-se de toate datele pe care le au disponibile despre jucători. Da, au nevoie de tehnologie pentru acest lucru. Însă echipele de marketing, echipele de research și cei care se ocupă direct de experiența de joc au nevoie de date pentru a crea conținut dinamic în mod constant.
Cu alte cuvinte, dacă nu există dinamică, dacă jucătorii nu sunt angrenați, riscă să plece. Astfel, valorificarea cu succes a soluțiilor digitale în fiecare departament al companiilor de jocuri îi va separa pe operatorii de succes de cei care nu inovează.
3. Criptomonedele devin parte din ecosistemele de joc
Ușurința cu care se pot face tranzacții pe blockchain, dar și criptomonedele noi apărute în Web 3.0, precum Decentraland (MANA), au propulsat întreaga industrie. Au legat-o strâns de lumea jocurilor video și de cea a producătorilor de hardware.
Cu alte cuvinte, criptomonedele oferă un proces rapid de plată, securitate extraordinară și un nivel de anonimitate incredibil. Însă accesibilitatea rămâne, probabil, elementul principal.
Iar companiile care se adaptează viitorului folosesc blockchain.
4. Streaming live, realitate augmentată (AR) și realitate virtuală (VR)
Industria globală de iGaming a fost martoră la creșterea extraordinară a realității virtuale (VR) și a realității augmentate (AR), care simulează experiențe de joc realiste, oferind o alternativă digitală la privitul ecranului.
Pe aceeași notă, fenomenul de streaming live, atât în cazul jocurilor de divertisment, dar și în cazul jocurilor de noroc de masă, precum pokerul, a arătat companiilor că trebuie să ia în considerare aceste noi tehnologii.
5. Securitate digitală
Protejarea datelor personale și financiare reprezintă un element cheie al tehnologiei jocurilor de tot felul. Astfel, oferirea unei experiențe de joc sigure, în special în cazul cazinourilor, înseamnă că operatorii trebuie să implementeze cele mai noi tehnologii pentru a proteja informațiile.
Concluzie
Nu-i deloc ușor pentru companii să țină pasul cu nevoile viitorului. Asta pentru că piața se schimbă din ce în ce mai rapid, atât prin prisma avansurilor tehnologice, dar și prin alterarea comportamentului consumatorilor.
Pandemia COVID-19 a accelerat tranziția spre digital, iar asta este tot ce trebuie să ținem minte din toată ecuația. Totul se leagă de tehnologie, de Web 3.0, de streaming, de realitate virtuală și augmentată, dar și de securitate și de elementul social.