13 ianuarie 2025

Cum a devenit Poliţia Locală Dărmăneşti mai eficientă

– cu o mai bună organizare, agenţii au fost prezenţi mai multe ore în teren, au aplicat mai multe amenzi, iar totalul încasărilor la bugetul local a crescut de şapte ori faţă de anul anterior

Înfiinţat în urmă cu zece ani, Serviciul de Poliţie Locală din cadrul Primăriei Dărmăneşti are încadraţi 11 poliţişti locali, cei mai mulţi angajaţi încă de la început, şi este structurat pe trei compartimente: ordine publică şi circulaţie pe drumurile publice, siguranţă şi prevenirea criminalităţii, inspecţie şi control.



În urmă cu un an, programul de lucru al agenţilor a fost modificat, de la ture de 12 ore la ture de 8 ore, aceştia lucrând acum în schimburi de la 7.00 la 15.00 şi de la 15.00 la 23.00.

„După ce s-a luat această măsură, nu s-au mai acumulat ore suplimentare de lucru şi a crescut numărul poliţiştilor prezenţi la program, fiind mai multe echipaje pe acelaşi schimb”, explică George Enache, şeful Serviciului Poliţie Locală Dărmăneşti. Cu un program de lucru mai bine gândit, aceştia au avut suficient timp să patruleze în zona şcolilor, să însoţească personalul de la Asistenţă Socială şi de la Executări Silite în teren şi să oprească de trei ori mai multe autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 7 tone, pentru a verifica dacă au achitat sau nu taxa specială pentru tranzitarea oraşului.

Aşa au reuşit ca într-un an să taxeze peste 400 de maşini de mare tonaj, suma colectată fiind de circa 23.000 de lei, dar nici la capitolul amenzi lucrurile nu au stat altfel. Agenţii de la toate cele trei compartimente au aplicat de şapte ori mai multe sancţiuni, în cuantum total de peste 52.000 de lei.

În această perioadă, poliţiştii locali din Dărmăneşti care răspund de protecţia mediului fac patrulări pentru depistarea celor care nu respectă regulamentul de organizare a păşunatului sau a celor care nu-şi îngrijesc proprietăţile.

„Şanţul trebuie curăţat, gardul şi construcţia să fie întreţinute şi să arate bine. Dacă sunt persoane în vârstă, care nu se pot ocupa de aceste lucrări, atunci îi ajutăm cu angajaţii de la primărie, care fac curăţenie prin oraş”, mai spune Enache. Cei care pot, dar nu vor şi ignoră avertizările primite de la primărie sunt sancţionaţi.

40 de camere de supraveghere video

Pentru creşterea gradului de siguranţă pe străzi, la şcoli şi la alte obiective ale Primăriei Dărmăneşti au fost montate aproape 40 de camere de supraveghere video, care sunt de mare folos atunci când se semnalează o infracţiune. Tocmai de aceea, proiectul s-ar putea extinde şi în alte cartiere ale oraşului.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img