15 ianuarie 2025

Cum Așezăm Corespunzător Bebelușul În Scaunul Auto

Indiferent de vârstă, nou-născut sau copil de câţiva ani, micuţul trebuie poziţionat şi asigurat corespunzător în scaunul auto. Acest lucru este o necesitate pentru ca el să stea confortabil şi, totodată, să fie în deplină siguranţă în trafic.

Pe lângă faptul că scaunul auto trebuie să fie bine ales, să se potrivească cu greutatea şi înălţimea micuţului şi să fie regulamentar instalat, părinţii trebuie să se asigure, întotdeauna că au aşezat copilul corespunzător. Astfel indiferent dacă este un scaun de mașină Nuna pentru copii sau o scoică auto, sunt câteva aspecte de care trebuie ţinut cont. Iată despre ce este vorba!



Părinţii nu trebuie să se sperie dacă micuţul plânge când este aşezat prima dată în scaunul auto

Se întâmplă destul de des ca bebeluşii care sunt aşezaţi pentru prima dată într-un scaun auto să nu fie încântaţi de acesta şi să plângă. Dar acest lucru se poate întâmpla şi când este schimbat sau aşezat în pătuţ şi nu înseamnă că poziţia este inconfortabilă, ci mai degrabă ne sugerează că nu este pregătit pentru ceva nou.

Părinţii ar trebui să rămână calmi, să vorbească cu micuţul, să nu cedeze plânsetelor şi să se asigure că l-au poziţionat corespunzător şi au închis corect hamul de siguranţă. În scurt timp copilul se va linişti şi este foarte posibil ca data viitoare să nu mai plângă, ba chiar să fie încântat știind că urmează o plimbare cu maşina.

Scaunul trebuie să fie potrivit pentru copil

Pentru a avea o călătorie confortabilă şi plăcută, părinţii trebuie să se asigure că scaunul auto este potrivit pentru copilul lor. Astfel, curelele şi hamurile nu trebuie să îl deranjeze, materialul din care este realizat scaunul să fie respirabil şi să prevină supraîncălzirea micuţului, copilul să beneficieze de un paravan sau un baldachin care să îi protejeze pielea delicată de razele soarelui, etc.

Poziţia de tip culcat să fie corespunzătoare

Scaunele auto pentru nou născuţi sunt special concepute pentru a le asigura o poziţie corespunzătoare şi a le oferi suport adecvat pentru cap, gât şi coloană. Ei nu au încă muşchii suficient de bine dezvoltaţi pentru a-şi ţine

singur capul, iar dacă nu are o poziţie corectă în scaun, riscurile de rănire în cazul unui accident sunt foarte mari.

Părinţii ar trebui să aleagă pentru un nou născut fie o scoică auto, fie un scaun auto cu spătar reglabil care se poate aşeza pe orizontală şi curele care să împiedice alunecarea micuţului. Dacă bebeluşul va sta corespunzător şi va fi bine fixat în scaunul auto, el se va simţi în siguranţă şi va dormi tot drumul. Pe măsură ce micuţul creşte, spătarul se va putea poziţiona într-o poziţie mai aproape de verticală.

Copilul nu trebuie să fie îmbrăcat cu haine groase când este aşezat în scaunul auto

Pentru a fi siguri că este bine fixat în scaun, părinţii ar trebui să evite să îmbrace copilul cu haine foarte groase cum ar fi un costum de fâş voluminos. Aceste piese vestimentare nu permit fixarea corectă a copilului şi cresc riscul ca micuţul să să alunece din ham.

Dacă este frig, părinţii pot alege să înveselească copilul, peste scaun, cu o păturică care să îi ţină de cald şi să creeze un plus de siguranţă şi confort.

Pentru a avea o călătorie liniştită, părinţii ar trebui să îi asigure activităţi de divertisment micuţului

Copiii mici care circulă cu faţa către spatele maşinii nu îşi pot vedea părinţii şi pot deveni neliniştiţi şi capricioşi, iar distragerea atenţiei şi activităţile vesele vor fi de ajutor. Poate fi vorba despre un cântecel haios, o jucărie zornăitoare pe care copilul să o poată manevra singur sau orice altceva care poate linişti micuţul.

Copilul trebuie să se simtă cât mai confortabil

Pentru a începe călătoria cu maşina sub cele mai bune auspicii, părinţii ar trebui să se asigure că micuţul este proaspăt schimbat şi că poartă hăinuţe cât mai confortabile. Dacă el arată adorabil, dar hăinuţele nu stau bine, îl strâng sau sunt prea largi şi fac cute, părinţii se pot pregăti pentru o călătorie însoţită de plânsete.

Trebuie luate măsuri de prevenire a supraîncălzirii

Copiii se pot supraîncălzi uşor în scaunele auto, vor transpira şi se vor simţi inconfortabil. Părinţii trebuie să ţină cont de aceste riscuri şi să aleagă un scaun auto realizat din materiale respirabile care asigură un flux de aer adecvat şi previn supra încălzirea micuţilor.

În zilele toride, ei pot chiar să ia în considerare un mic ventilator portabil pe care să îl monteze în dreptul copilului  – pe lângă faptul că îl va ajuta să nu se încălzească, va fi şi o sursă de divertisment binevenită.

 

 

 

 

 



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img