15 noiembrie 2024

CSȘ Bacău, între trecut și viitor

După reabilitarea Sălii „Orizont”, directorul clubului școlar băcăuan, Marius Căpușă își propune și refacerea suprafeței de joc la sala de sport a CN „Vasile Alecsandri”, unde evoluează echipele de volei

Un an foarte bun. Cu medalii naționale și continentale, cu titluri de campioni și cu prezențe la turneele finale. Directorul CSȘ Bacău, Marius Căpușă face bilanțul lui 2018.



Și-și fixează obiectivele pentru 2019. „Cred că există toate premisele ca în 2019 să continuăm seria succeselor”, spune conducătorul clubului sportiv școlar băcăuan, care nu are în vizor doar rezultatele în plan sportiv, ci și pe cele legate de infrastructură.

Astfel, după reabilitarea Sălii „Orizont”, unde au fost modernizate vestiarele, schimbat parchetul, porțile și instalația de iluminat, Marius Căpușă își propune și refacerea suprafeței de joc a sălii de sport a CN „Vasile Alecsandri”, gazda echipelor de volei ale CSȘ Bacău. „Este un obiectiv realizabil în acest an. Nu va fi ușor, totul depinde de bani, dar nu a fost ușor nici când am inclus în planul meu managerial reabilitarea Sălii «Orizont»”. O altă țintă a directorului CSȘ Bacău este premierea, la final de an, a sportivilor medaliați.

„Ar fi o recompensă, dar și un stimulent pentru cei mai merituoși sportivi ai noștri. Eu sper ca bugetul să ne permită realizarea acestui lucru”, spune Căpușă, care știe la ce se înhamă în 2019 dacă rezultatele vor fi cel puțin la fel de bune: „Într-adevăr, este o inițiativă costisitoare, dar perfect justificată, de care mi-aș dori să se bucure cât mai mulți sportivi ai CSȘ Bacău la finalul lui 2019. Și de la lupte, și de la volei, și de la handbal, și de la tenis, și de la tenis, și de la badminton, și de la atletism. Vorbim despre secții care s-au impus anul trecut și care au toate șansele de a ieși la rampă și în 2019. Cel puțin, asta ne propunem”.

Anul trecut, secția de lupte condusă de Ion Butucaru a dat lovitura și la individual, dar și la echipe. Denis Mihai, pentru a lua cel mai reprezentativ succes individual, s-a laureat cu bronz la Europenele de Juniori 3. Iar la echipe, CSȘ Bacău s-a clasat a treia la Cupa României la Seniori, fiind devansată doar de concitadina SCM Bacău și de Farul Constanța. „Maestrului Butucaru îi doresc sănătate și viață lungă, pentru a continua acest șir de performanțe deosebite. Cred că nu e niciun secret dacă spun că secția de lupte a CSȘ Bacău este un adevărat laborator care formează campioni naționali și internaționali”, punctează Marius Capușă. Campioni naționali dă și catedra de volei a clubului.

În 2015, echipa feminină de minivolei antrenată de Dumitru Matanie și Traian Șnel s-a laureat campioană națională, așa cum a făcut-o anul trecut și echipa de băieți pregătită de Ionuț Vasluianu și Sebi Țurcanu. „O realizare de excepție, care ne-a adus o bucurie pe măsură. O realizare de excepție, care a fost completată de calificarea tuturor celorlalte echipe ale noastre la turneele finale, ceea ce demonstrează, o dată în plus, calitatea umană si profesională a antrenorilor Matanie, Șnel, Vasluianu și Țurcanu”, adaugă directorul CSȘ Bacău. Secția de handbal a clubului a ținut, la rândul său, steagul sus la turneele finale.

„Și pentru handbal a fost un an bun, cu surprize plăcute, în ton cu eforturile depuse de antrenorii clubului, Costel Oprea, Ion Arsene, Gabi Manea, Adriana Hriscu și George Călin, care, spre mândria noastră, activează ca antrenor secund la Liga Zimbrilor. Totodată, țin să evidențiez meritele deosebite ale Georgianei Vântu. Deși activează ca voluntar în cadrul CSȘ Bacău, Georgiana și-a câștigat un rol… de titular la clubul nostru”, subliniază Marius Căpușă, care, la rândul său, a contribuit ca antrenor la parcursul foarte bun al echipei de juniori 2: „Am ajuns să evoluăm în Grupa Valoare alături de campioana națională CSM Bacău, de vice-campioana CSȘ Galați și de medaliata cu bronz LPS Vaslui. Copiii noștri s-au autodepășit și au ca atu faptul că noi nu punem presiune. Presiunea e la adversari”.

Căpușă dezvăluie și un alt avantaj al CSȘ Bacău: „Asociațiile de părinți. Ne-au ajutat enorm și la volei, și la handbal. În condițiile unui buget limitat de la Minister, sprijinul financiar acordat de părinți ne-au permis efectuarea de cantonamente și susținerea jocurilor de pregătire”. Nu doar părinții ridică mingea la fileu la CSȘ Bacău. O fac și… profesioniștii fileului. Astfel, secția de tenis coordonată de Cornel Cernat continuă să furnizeze surprize plăcute atât ca nume de jucători, cât și ca rezultate. Înălțând fileul și ștacheta, ajungem la secția de badminton, în cadrul căreia soții Bogdan și Alexandra Milon pregătesc cu succes schimbul de mâine pentru „Fabrica de campioni” numită Știința Bacău. În fine, 2019 se anunță un an bun și pentru atleții CSȘ Bacău. În ton cu realizările de anul trecut.

Astfel, sportivii pregătiți de Maria Hagimă au obținut opt medalii naționale, cei ai lui Cristi Nemțeanu, șase, elevii Aurei Balaban, cinci, iar cei antrenați de Teodora Jercălău și Costel Sava, câte două. „Toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile dacă în centrul nostru de interes nu ar fi fost copiii, iar noi toți, conducători, administratori și antrenori din cadrul clubului nu ne-am fi unit eforturile pentru a crea un climat propice desfășurării activității. Și din acest motiv, doresc să le mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat, incluzând aici și persoane care, ca să zic așa, nu apar în lumina reflectoarelor. Mă refer la directorul economic Nicoleta Amâiei, la administratorul Gigel Dima și la secretara Dorina Cucu. Nu-l pot uita pe directorul adjunct Costel Sava, iar la urmă, dar nu în cele din urmă, vreau să-i mulțumesc în mod special inspectorului general, domnul Florin Lazăr pentru întreg sprijinul acordat în toată această perioadă”.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014