In pofida tuturor eforturilor, politistii bacauani nu reusesc sub nici o forma sa scape de celebrele a.n.-uri (cazurile cu autori necunoscuti). Peste sase dintre dosare a inceput sa se aseze colbul. Unele cazuri au ramas nerezolvate de un cincinal.
Celebru este cazul taximetristului Florin Ilisei (20 de ani), din Bacau, care in ziua de 15 februarie 2000 a fost gasit impuscat si abandonat intr-o groapa la Magura. Deocamdata nu se stie mai nimic despre asasin, in afara faptului ca nu a fost interesat nici de banii si nici de bijuteriile lui Ilisei. Criminalul s-a multumit sa traga un glonte in urechea dreapta a taximetristului, sa-l arunce intr-o groapa si sa dispara fara urma. Desi initial s-a spus ca asasinul a curmat viata lui Florin Ilisei cu o arma de calibrul 10,5 mm, rezultatele expertizei balistice efectuate de Institutul Criminalistic din Bucuresti au indicat altceva: tanarul taximetrist a fost ucis cu aceeasi arma cu care s-a tras si asupra lui Ioan Plesuvu (50 de ani). In seara zilei de 2 decembrie 1999, acesta a fost atacat de catre un necunoscut, pe Calea Marasesti nr.191, in parcarea de langa Podul Narcisa. Chiar daca Plesuvu nu a schitat nici un gest de riposta, individul i-a tras doua gloante in burta, a luat sacosa din mana victimei in care se aflau cinci milioane de lei si a disparut. Autorii celor doua atentate nu au fost gasiti nici in ziua de azi. In cazul lui Ilisei, politistii bacauani chiar au pus la bataie o recompensa grasa pentru orice informatie care i-ar putea ajuta la rezolvarea dosarului. Martorii sau cei care stiau ceva despre criminal au ramas insa reci la oferta in valuta a ofiterilor…
Un jaf armat de pomina
Tot in ceata a ramas si jaful armat de la ATA Darmanesti. In ziua de 18 noiembrie 2000, mai multi indivizi mascati si inarmati cu un pistol, bate si cutite au patruns in incinta bazei de aprovizionare ATA Floresti, sectia Darmanesti, unde au imobilizat personalul de paza si l-au sechestrat. Necunoscutii se pare ca au avut un anumit scop, pentru ca nu au fost interesati de casa de bani, care a ramas neatinsa. Dupa ce au fortat usile mai multor magazii si birouri, amascatii” s-au retras, luand ca trofeu pistolul unui gardian. Autorii atentatului sunt in libertate. Tot in libertate sunt si autorii crimei de la Buhusi, desi a trecut mai bine de un an de cand s-a comis tragedia. In dimineata zilei de 28 februarie 2001, Aurel Pletosu, in varsta de 60 de ani, din Blagesti, a fost gasit mort in locuinta lui. Victima, casier platitor la CAR Buhusi, avea capul crapat, iar pe gat mai ramasesera urmele strangularii. Lucrurile din casa erau ravasite, ceea ce indica foarte clar ca victima s-a opus din rasputeri agresorilor (judiciaristii spun ca este vorba de cel putin doua persoane). Intr-o incapere, politistii au descoperit o casa de bani confectionata artizanal, care se incuia cu o yala. aSeiful” avea usa larg deschisa, iar din el lipseau banii (suma de sase milioane de lei). Toate incercarile politistilor de a da de capat acestui caz s-au soldat cu un umilitor esec.
Crima de pe Aleea Ghioceilor ramane un mister
Tot cu aa.n.” a ramas si crima de pe Aleea Ghioceilor din anul 2003. In luna iunie, Geanina Marinovici, in varsta de 33 de ani, a fost ucisa in propria locuinta. Criminalul a desfigurat-o cu un ciocan de batut snitele si i-a infipt un cutit in spate. Nu se cunoaste mobilul crimei. Din apartament nu lipsea absolut nimic. Geanina Marinovici nu a avut prieteni de rea credinta si nu a vizitat anturaje dubioase. Criminalul se bucura inca de libertate! Si cel mai recent caz ramas cu autori necunoscuti este cel din 14 octombrie 2005. In acea zi, Florenta C., in varsta de 55 de ani, factor postal, a fost atacata de persoane necunoscute, in timp ce se afla pe strada Panselelor, din Bacau. Dupa ce au lovit-o cu pumnii, necunoscutii i-au furat geanta in care se aflau 290 de milioane de lei. Desi femeia a fost talharita intr-un loc circulat si in plina zi, nimeni din zona nu a vazut agresorii. Politistii de la Biroul de Investigatii Criminale au luat in calcul toate variantele posibile si toate persoanele predispuse la astfel de infractiuni, insa pana acum nu s-a ajuns la nici un rezultat. S-a adoptat si solutia de rezerva, aceea de a recompensa financiar informatiile pretioase (20 milioane de lei), dar pana la aceasta data banii au ramas in avisteria” Inspectoratului Judetean de Politie.Scris de Lili ADOCHITEI
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.