Libraria Glisando, ora 17, joi, 21 noiembrie 2013. Neincapatoare pentru toata lumea invitata. Pe masa multe flori si mai multe exemplare din cartea care urma sa fie prezentata publicului: Copilul Furnica, semnata de Tincuta Horonceanu – Bernevic “cea mai talentata scriitoare de literatura pentru copii din Bacau” – Violeta Savu, redactor al Revistei Ateneu.
Amfitrion a fost Calistrat Costin, presedinte “pe viata” al Filialei Bacau a USR. Cartea Tincutei Horonceanu a aparut gratie sprijinului Asociatiei pentru Cultura, Istorie si Educatie, presedinte Oana Costandache, prezenta la lansare: “Volumul de fata, ca si alte carti ale doamnei Horonceanu Bernevic face parte di acele aparitii editoriale care ne-a impresionat, pe care o doresc sa faca parte din biblioteca fiecarui copil, nu numai ca numar, ci ca un reper si directie in viata.
Imi doresc ca si copiii mei, dar si ai dumneavoastra sa fie, sa gândeasca si sa se comporte ca personajele din aceasta interesanta carte.” Copilul furnica este o carte de poveste, o superba poveste pentru copii. “Intr-un fel ma simt legat de scriitura Tincutei Horonceanu, eu fiind cel care a pus umarul la debutul ei ca scriitoare, ca poeta. Surpriza acestei carti – iata, la vârsta mea mai pot fi surprins – este lejeritatea cu care se misca in lumea aceasta fantastica, animal-omeneasca.
Veti regasi intâmplari sugerate, descrieri ale unor locuri, ale unor intâmplari din orasul nostru. Si veti mai gasi ceva: sufletul frumos al Tincutei Horonceanu, care incearca sa stearga petele negre dintre oameni, din lumea copiilor. Este aproape un roman politist, de aventuri, o poveste alerta, cu situatii imprevizibile, care – nu-i asa – ca in orice poveste, Alican, eroul nostru, invinge”, a spus Viorel Savin, cunoscutul dramaturg si romancier, retras “pe viata” la Luncani.
Surprinsi au fost si invitatii, mai ales de numele si renumele celor care citesc carti pentru copii. Printre ei a fost si profesorul universitar Ioan Danila, care a predat literatura româna pentru copii “una de foarte buna calitate”, iar cartea Tincutei Horonceanu se inscrie in aceasta linie, “fragmente din carte ar putea face parte dintr-o antologie de literatura pentru copii, este de calitate, este foarte bine scrisa, poate fi considerata un Harry Potter românesc.”
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.