Copiii cu dizabilitati fac sport

    Exista asociatii care, fiind preocupate de soarta copiilor defavorizati, nu aleg calea cea mai facila de a-i ajuta, aceea de a le darui portocale, caciulite si dulciuri de Craciun, ci gândesc programe care sa-i ajute sa se afirme si sa devina parte a comunitatii in care traiesc. Una dintre aceste organizatii este APDP (Asociatia pentru Promovarea Dezvoltarii Personale), care a organizat pentru copiii din Bacau si din mediul rural ateliere gastronomice, ateliere de pictura, târguri, dezbateri despre un stil de viata sanatos.

    In octombrie, APDP s-a alaturat, cu proiectul “Sprijinim miscarea sportiva – SMS”, campaniei europene “Footbal People – Fare Action Weeks 2016”, care a reunit mii de oameni obisniuti, dar si jucatori, ligi si institutii care combat discriminarea.



    “In cadrul proiectului SMS, am organizat doua evenimente principale – o masa rotunda si competitii de fotbal unificat -, prin care am dorit sa promovam valorile incluziunii copiilor cu dizabilitati si toleranta si sa cream o lume mai buna prin sport, prin fotbal”, arata Carla Popa, presedinte APDP Bacau. La primul eveniment s-a discutat, impreuna cu specialistii, despre importanta practicarii sportului de catre copiii cu dizabilitati, iar la al II-lea, pe terenurile Universitatii “V. Alecsandri”, s-au intâlnit competitori, sustinatori si profesori.

    “Peste 100 de persoane dintre care 80 de copii s-au bucurat facând sport si sustinând incluziunea sociala a copiilor cu dizabilitatii, a declarat Carla Popa. In lume, sportul s-a raliat cerinţelor sociale moderne, punând la dispoziţie oportunitaţile sale de socializare şi de descoperire a performanţelor umane, chiar şi pentru cei a caror activitate prezinta limite obiective. Sportul adaptat este unul din mijloacele cele mai folosite in educarea, recuperarea şi socializarea persoanelor cu handicap.”




    Descoperă mai multe la Desteptarea.ro

    Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.