21 septembrie 2024
Top StoryConstructorii nu au părăsit șantierele

Constructorii nu au părăsit șantierele

* Pe lângă salariații din sistemul sanitar, din cel energetic și al transporturilor, care sunt în linia întâi, nici constructorii nu au părăsit câmpul de luptă, șantierele * Mii de oameni continuă, cu toate riscurile asumate, dar și cu precauție, să lucreze pe schele.

Trecem printr-o perioadă foarte grea, dificilă și periculoasă pentru populație, dar și pentru societate. Și-au încetat activitatea zeci și sute de societăți comerciale de producție, din servicii, din comerț, care, cu siguranță, vor apela la guvern pentru sprijin și ajutor, fie că sunt din linia întâi sau a doua. Însă, pe lângă personalul din sistemul sanitar, care este considerat vital pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu virusul care a pus în pericol întreaga planetă, și care stau pe baricade, și cei din transporturi, comunicații, agricultură, din alimentația publică, din sistemul bancar, administrația publică sunt la fel de importanți, dar și expuși, lucrând direct cu publicul. Am văzut că și societățile din construcții continuă activitatea, din construcțiile civile, industriale sau de infrastructură. Cineva trebuie să mai și muncească în țara asta. Nu putem închide chiar tot. Fiecare și-a asumat riscurile, sunt în joc bani, credite, termene, salariile oamenilor, continuitatea și păstrarea forței de muncă, taxele și impozitele către stat. Constructorii nu pot lucra de acasă, nu pot lua șantierul cu ei, locul lor este pe schele, pe Vadu Bistriței, pe Stadionului, dar și pe Centura Ocolitoare a Bacăului, despre care ziarul nostru a consemnat într-o ediție trecută.
Pe strada Vadu Bistriței din Bacău, dezvoltatorul Urban Building continuă lucrările la un bloc de locuințe, la fel și în zona Tic Tac. Pe șantier, muncitorii sunt echipați conform normelor din construcții, la care au adăugat măști, fie din farmacii, fie din cele specifice constructorilor. Sunt, pe rând, repartizați în diferite locuri, pentru a nu se aglomera, pentru a se proteja reciproc.



„Prin Ordonanță, activitatea din construcții nu a fost sistată. Trebuie să mai și lucreze cineva, altfel înghețăm cu toții, îngheață economia. Construcțiile sunt motoarele principale ale economiei românești. Investițiile sunt baza dezvoltării. Noi avem contracte cu clienții, în care sunt stipulate termene de finalizare și predare, de calitate, în primul rând de calitate, aceasta este deviza noastră. Aceștia, la rândul lor, trebuie să încheie contracte cu băncile. Este un lanț care trebuie să funcționeze. Pe șantierele noastre lucrează mai multe societăți de construcții, cu ele avem contracte ferme, astfel că fiecare și-a organizat activitatea, în funcție de aceste contracte”, ne-a declarat Marian Popa, director de vânzări la Urban Building.

Mai trebuie precizat că muncitorii nu au fost obligați să vină la muncă, cine nu a vrut, nu a venit, însă au fost puține cazurile. Oamenii sunt conștienți că numai așa își păstrează locul de muncă și își pot câștiga existența.
„Noi sperăm ca această pandemie, acest virus să fie învins cât mai repede, pentru ca întreaga societate să revină la normal. Nimeni nu poate rezista un timp îndelungat, cu atât mai mult România, fără muncă, fără investiții, deoarece statul nu este un sac fără fund. Până la noi ordine, noi vom continua să muncim”, ne-a mai spus Marian Popa.

Poate că exemplul constructorilor va fi luat, încet, încet, cu prudență și respectarea măsurilor stabilite de Guvern, și de alte societăți, dar și din sfera serviciilor. Nu înțeleg de ce s-au închis frizeriile, magazinele mici, din cartiere, de ce s-au închis agențiile Loto, o sursă importantă de venituri pentru stat. Așa cum stăm la coadă la magazine, la bănci, putem sta și la aceste ateliere și agenții.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img